Otomobil dereye uçtu: 3 ölü, 1 yaralı Otomobil dereye uçtu: 3 ölü, 1 yaralı
Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürüten büyükşehir belediyeleri, nüfusu 50 bin ve 750 bin üzeri olan belediyeler ile nüfusu 10 bin ve 50 bin arasındaki belediyeler olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmaya Amasya Belediyesi olarak katılacaklarını dile getirdi.
Yarışmada çevreyle ilgili, havayla ilgili, şehrin genel estetiğiyle ilgili çok sayıda kriter olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Bu kriterlerin birçoğunu Amasya olarak yerine getirdiğimize inanıyoruz. Özellikle katı atıkları, tıbbi atıkların bertarafı bitkisel atıkların kompoza dönüştürülmesi, evsel atıkların ayrıştırılmasıyla ilgili, kanalizasyon arıtma tesisinin kurulmasıyla ilgili genel çevresel anlamdaki mimari görüntülerin temizliğiyle ilgili yaklaşık 30 kriteri olan bu yarışmaya Amasya olarak müracaat edeceğiz. Temiz kent yarışmasında iddialıyız” diye konuştu. Hizmete giren katı atık bertaraf tesisinin yapımına 16 milyon euro harcandığını, içme sularının rehabilitasyonu ve kanalizasyon atıkları ile evsel atıkların arıtılmasıyla ilgili yaklaşık 13 milyon euro bütçeli bir projenin ihale edildiğini anımsatan Özdemir, “Çevre yatırımlarına harcanan rakam yaklaşık 30 milyon euro. Bu, Türkiye’de Amasya ölçeğinde bir il için büyük bir yatırımdır. Projelerin yüzde 75’e yakın kısmı AB hibe fonlarından sağlandı. Marka kentte sadece kültürel anlamdaki çalışmaların yanı sıra çevresel anlamdaki yapılan çalışmalarda çok önemlidir” şeklinde konuştu.
Belediye başkanı Özdemir, halkla birlikte olmaya özen gösterdiklerini ve bu amaçla düzenledikleri mahalle toplantılarında belediye yöneticileri, mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerini buluşturup yerinde tespitte bulunduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim