Ambalaj Atıklarının Geri Kazanımı Ambalaj Atıklarının Geri Kazanımı
İlk olarak Armutlu’da yapılan gösteriler sırasıyla Ören, Bağyurdu, Yukarıkızılca, Ulucak ve Kemalpaşa merkezinde devam etti. Gelenek ve göreneklerimizin tiyatral bir şekilde sahnelendiği gösteriler renkli görüntülere sahne oldu. Anadolu’muzun halk oyunları eşliğinde bir köy düğünü canlandırıldı. 300 kişinin folklor oynadığı programda Gelin Damat koreografisi beğenildi.
Belediye olarak kültür değerlerine, gelenek ve göreneklere her zaman sahip çıktıklarını belirten Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, şöyle konuştu: "Kemalpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde 2010 yılında kurduğumuz Kemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Kemalpaşa merkezi, Armutlu, Bağyurdu, Ulucak mahallelerinden katılan farklı yaş gruplarından 300 kişinin oluşturduğu folklor grubu çalışmaları ile büyük bir aşama kaydettiğini bugün burada görüyoruz. Sergiledikleri köy düğünü koreografisi ile Anadolu'yu adım adım gezdik. Kemalpaşa Belediyesi'nin amacı, Anadolu'nun renklerini folklor oyunlarıyla gelecek nesillere bir kültür mirası olarak taşınması ve tanıtılmasıdır. Kültür, spor, sanat dallarında kurslarımız ücretsiz devam ediyor. Hizmet bizden katılması sizden." 

ANADOLU'NUN RENKLERİ PROGRAMI İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI
Folklor Öğretmeni Ahmet Sezgin'in hazırladığı gelenek göreneklerimizle köy düğünü koreografisinde farklı yaş gruplarının oluşturduğu Kemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, gelin alayı, damat tıraşı, kına ve takı merasimi, çayda çıra, Adıyaman, Kafkas, Anamur, Zeybek, Fethiye, Artvin yörelerinin oyunlarını başarıyla sergiledi.
Kemalpaşa merkezinde gerçekleştirilen Anadolu’nun Renkleri Halk Oyunları Şöleni'nde folklor öğretmeni Ahmet Sezgin’e plaket takdim eden CHP Belediye Meclisi üyesi Ali Oğuz da, ailelere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Kemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun hazırladığı Anadolu’nun Renkleri isimli program izleyenlerden tam not aldı.

Editör: TE Bilişim