Binali Yıldırım İzmir de Konuştu Binali Yıldırım İzmir de Konuştu
Telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri, Telekomünikasyon İş Adamları Derneği’nin (TÜFED) 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü dolayısıyla Kaya Termal Otel'de düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Avea, Turkcell, Türk Telekom, Türksat ve Vodafon sponsorluğunda gerçekleşen toplantıda ayrıca "2023 Hedeflerine Doğru Sektörde Kadının Yeri" konulu bir panel düzenlendi. Panelde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin terör belasının Türkiye’nin gündeminden düşmediğini ifade ederek, son 10 yıldır ülkenin tüm bölgelerinde bilişim olanaklarının sunulması ile kardeşliği sağlamada ciddi mesafeler alındığını kaydetti.

Hatay’da 3 askere, Şırnak’ta ise partisinin İl Başkan Yardımcısına düzenlenen saldırıyı kınayan Bakan Yıldırım, “Ülkemizin değişmez gündem maddesi terörle mücadele. Yine 3 şehit haberimiz var. Hatay’da askerlerimiz maalesef teröristler tarafından kurulan pusu neticesinde şehit oldular. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Dün de Şırnak’ta AK Parti İl Başkan Yardımcısı teröristlerin saldırısıyla hayatını kaybetmişti.

Bir yandan ülkemizi muasır medeniyetler üzerine çıkarmak için gayret sarf ederken, bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden rahatsız olanlar da boş durmuyorlar. Ama bu çabalar umutsuz çabalardır. Bu sokak çıkmaz sokaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk günkü kararlılığını sürdürecektir ve bu terör belasından da eninde sonunda yakasını kurtaracaktır. Doğuyu batıyı, kuzeyi güneyi bilişim yollarıyla, akıl yollarıyla donattığımız zaman 75 milyonun kardeşliğini sağlamak adına önemli bir adım atmış oluruz. Son 9-10 yıldır bunun için gayret gösteriyoruz. Ciddi mesafe aldığımızı da düşünüyorum” diye konuştu.

BİLGİSAYAR VE İNTERNET KULLANIMI ARTIYOR

Türkiye’de bilgisayar ve internet kullanımına ilişkin 2005 yılından bu yana kullanıcıların istatistik bilgilerini aktaran Bakan Yıldırım, özellikle kadın kullanıcı sayısındaki artışa dikkat çekti. Yıldırım, “Bilgisayar ve internet kullanan en yüksek yaş grubu 16-24. 2005 yılına bakınca erkeklerde internet kullanımı yüzde 9.6 imiş. 6 senede 54.9 a gelmiş. Kadınlarda da 4.33 iken yüzde 35’e yükselmiş. Aradaki makas kapanıyor aslında. Kadınlar lehine oran yükseliyor. Memnun edici bir gelişme. Diğer yandan tüm bunları yaparken bölgesel gelişme farklılıklarını, bölgesel anlamda sayısal uçurum farkını da azaltmak en önemli görevlerimiz arasında yer alıyor. Gerek eğitimde gerek bilişimde gerek iş hayatında kadının etkinliğini daha fazla arttırmak için bir yandan anayasa dahil değişiklikler yaparken diğer yandan da yasalarda pozitif ayrımcılık için çalışmalar yapılıyor” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim