Bakan Eroğlu KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüştü Bakan Eroğlu KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüştü
Temel atma törenleri için Balıkesir'e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Yılmaz Arslan'ı ziyaretinin ardından burada bir basın toplantısı düzenledi. Yatırımlarla ilgili bilgi veren Eroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. 28 Şubat soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonları değerlendiren Eroğlu, Türkiye'de artık darbelerden hesap sorulabildiğini, bunun ülkenin normalleşme sürecinde çok önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

"TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET"
Bakan Veysel Eroğlu, darbelerin ülkenin ekonomisinde büyük bir gerilemeye sebep olduğunu ifade ederek, "Lütfen bakın, darbe olmayan ülkelerde 2. Dünya Harbi'nden sonra, ki biz bu harbe girmedik, Almanya harap oldu, yıkıldı, yakıldı. Ama ne oldu, 10-11 senede toparladı kendisini. Darbeler ülkeye zarar vermiştir. Her şeyi demokratik yolla çözmemiz gerekir. İnşallah biz birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştirmek suretiyle hedeflerimize kavuşacağız.

Biz Türkiye'nin gerçekten küresel bir güç olması için, en azından 2023 yılından önce dünyadaki 10 en büyük ekonomi arasına yerleşmesi ve gerçekten yumruğunu vurduğu zaman ses getiren bir ülke olması için çalışıyoruz. Bütün gayretimiz bu. Zaten ordumuzun da gayesi de bu. Biz elbette ordumuzun dünyanın en güçlü ordusu olmasını istiyoruz ama siyaset başka, şey başka. Ben devlet memuruyken, genel müdürken hiçbir şekilde parti binasına girmedim. 'Siyasete soyunmak isteyen ceketini çıkarır' dedim. Ben de ceketimi çıkardım, siyasete girdim. Olacaksa böyle olması lazım. Dünyadaki yolu budur. Bundan sonra herhalde darbe heveslileri olmaz çünkü artık darbelerden hesap sorulabilir hale gelindi. Yani birbirimizi sevmemiz lazım, neticede her şeyin başı sevgidir. Bize bizden başka dost var mı Allah aşkına? 75 milyon vatandaşımızın kardeş olması lazım, birbirine sımsıkı sarılması lazım. Düşmanlar zaten bölünsün, parçalansın istiyor. Yok şucu, yok bucu, yok şu etnik köken. Ama biz tek bir milletiz. Tek bir bayrağımız var, tek vatanımız var, tek devletimiz var. Bunun için hep beraber çalışmamız lazım. Hedef bu ve dünyada ilk 10'a girmek" dedi.


Editör: TE Bilişim