Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Konuşma Yaptığı Sırada Fenalaştı Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Konuşma Yaptığı Sırada Fenalaştı
Sis yüzünden dün havayolu ile Trabzon’a gelemediği için bu sabah Samsun Çarşamba Havaalanı üzerinden karayolu ile Giresun’a gelen Bakan Veysel Eroğlu, ilk olarak Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette yaptığı konuşmada Giresun’a her gelişimde ayrı bir heyecan duyduğunu belirten Eroğlu “Burayla bir gönül bağımız var. Giresun’a ne yapılsa azdır. Giresun’un yiğit insanları her şeyin en güzeline layıktır. Hükümetimiz de Giresun’a çok büyük önem veriyor; Başbakanımız olsun, hükümetimizin diğer bakanları olsun. Geçen yılın sonuna kadar belediyeler ve özel idareler hariç olmak üzere 3,5 milyar lira Giresun’a yatırım yapılmıştır. Giresun bu bakımdan yatırım yapılan iller arasında yer almaktadır. İnşallah yakında Giresun Havalimanı da açılırsa bambaşka olacaktır, ben buna inanıyorum. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da Giresun için ne talep varsa yapmak için çaba harcıyoruz” dedi.



“Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi olarak bilinen DOKAP buraya hayat verecek” diyen Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Çünkü buradaki güzellikler dünyanın hiçbir yerinde yok. Giresun’da olsun Doğu Karadeniz’de olsun, bu güzellikler dünyanın en muhteşem güzellikleri. Başbakanımız talimatı ile kurulan bu ajansın merkezi de Giresun. Bundan çok memnunuz ve buna en fazla desteği verecek olan da bizim bakanlık. Çünkü ilgili birimler bize bağlı olduğu için bu bölgeyi doğa ve yayla turizmine açmak istiyoruz. Özel projelerimiz var. Giresun taşkınlarla risk altında. Bildiğiniz gibi 2009 yılında büyük sıkıntı yaşandı. Allah’a şükür o sıkıntıyı aşmak için muazzam bir seferlik yaptık. Pek çok sıkıntıyı giderdik. Şu ana kadar 35 adet dere ıslahını tamamlamışız.
Yağlıdere vadisi ve Çamoluk dere ıslahı devam ediyor. 15 dere ıslahımızı da bundan sonra devam edecek. Bilhassa iç bölgelerdeki ilçelerimizde 14 adet gölet sulaması planladık. Bu çok muhteşem bir proje, çünkü o bölgelerin kalkınması içinde çok önemli. Giresun’da ağaçlandırmaya çok önem veriyoruz. Geçen yılın sonuna 518 bin dekar arazide çalışma yapılmış ve 17 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. Bal üretiminde Giresun’u şahlandırmak için bal ormanları kurduk. Ceviz ve badem seferberliği başlattık. Bilhassa yine iç bölgelerimizde bu üretimleri yaygınlaştırmak için seferberlik başlatıyoruz. Bu da meyvelerini vermeye başladı. Türkiye’de ne kadar aşılı ceviz varsa buraya dikeceğiz.”Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra valilikte düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Editör: TE Bilişim