Su Tasarrufu Yüzde %40'a Ulaştı. Su Tasarrufu Yüzde %40'a Ulaştı.
Başkan Durak, aynı gün içinde 3 Kadın Danışma Merkezi’ni hizmete açtı. Bahçelievler, İmbatlı ve İnönü Mahallesi Kadın Danışma Merkezlerinin kurdelesini kesen Başkan Cevat Durak, “Kadınlarımızın evlerde ne çok zorluklar çektiğini hepimiz biliriz, ancak çok az dile getiririz.
Bu merkezler onların sıkıntılarına çözüm bulacak, yaşantılarını kolaylaştıracak yerler olacaktır“ dedi. 

10 yılda 7 mahallede açılan merkezlerin sayısı, yeni açılanlarla birlikte 10’a yükseldi. İlk açılış Bahçelievler Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kadınlara yeni bir müjde daha verdi. Kadın danışma merkezlerinin üssü olarak Yeni Girne Caddesi’nde tamamlanmak üzere olan Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde bir katı planladıklarını belirten Durak, “Kadın danışma merkezlerindeki sorumlular burada belli günlerde bir araya gelip projeler oluşturacak, ortak etkinlikler gerçekleşecek“ diye konuştu.

Kadın danışma merkezlerinde psikolog ve sosyologlarla rehberlik hizmetinin yanı sıra, hukuksal ve sağlık alanlarında da destek verildiğini belirten Başkan Durak, “Herkes 8 Mart günü konuşuyor. Ancak kalıcı olan bu yerlerdir. Kadınlarımız burada kurslar açıp edindikleri yetenekler ile el ürünleri yapıp satarak ailesine katkı sağlıyor.

Dileğim hizmete geçirdiğimiz bu yerlerin kalıcı olmasıdır“ dedi.
Bahçelievler Mahalle Muhtarı Sebahattin Sarızeybek ise, “Belediye Başkanım mahallemize sürekli hizmet getirdi. Son beş yılda yenilenmeyen tek bir sokağımız kalmadı. Mahalle halkım adına Cevat Durak başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayfer Çalışkan da konuşmasında kadın danışma merkezlerinin önemini belirterek, “Başkanımız ilk yeri açarken sayının 10’a çıkacağını söylemişti. Şimdi 10 ayrı yerde hizmet üreteceğiz.

Kadın dostu belediye başkanımız kadınlara yönelik pek çok hizmet üretti“ dedi.
Bahçelievler Kadın Danışma Merkezi’ndeki törenin ardından, düzenlenen törenlerle İmbatlı ve İnönü Kadın Danışma Merkezleri de hizmete girdi.

Editör: TE Bilişim