Karabağlar Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi

 

Başkan Selvitopu: Karabağlar’a yakışır projeler yapıyoruz

 

Karabağlar Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde yapıldı. Toplantıyı, CHP Karabağlar İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Dölen, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Durmaz, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Timuçin Özarslan, Saadet Partisi ilçe başkan yardımcıları Mustafa Özkurt ve Necati Tağaç, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tayyip Emre Demir ve ilçe gençlik kolları yöneticileri, CHP İlçe Gençlik Kolları üyeleri de izledi. Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası’ndaki meclis salonu, Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle süslendi.

Başkan Selvitopu da toplantının açılış konuşmasına, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayarak başladı. Karabağlar Belediyesi’nin 100. Yılı Karabağlar’a layık şekilde kutladığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Düzenlediğimiz geleneksel korteje ve konsere, ilçemizdeki devlet erkanı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin aralarında olduğu on binlerce kişi katıldı. Cumhuriyet coşkusunu yaşayan ve yaşatan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Türk halkında bu kararlılık olduğu sürece Cumhuriyetimiz nice yüzyıllara aynı istikrar ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Gelecek hafta da Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve sevgiyle anacaklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, “100. Yılı sahiplendiğimiz gibi bu ülke için hayatını ortaya koyan Ulu Önderimizi de layıkıyla anacağız” diye konuştu.

Yaşama tutunan kareler Karabağlar'da Yaşama tutunan kareler Karabağlar'da

 

Projeler aynı hızla sürüyor

 

Karabağlar’da gençleri ve çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için yaşama geçirilecek Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin inşaatının hızla devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, “İzmir’de örnek gösterilecek bu tesis gelecek yıl Karabağlar gençliğinin kullanımına sunulacak.Ancak gençlerimiz bu yıl içinde tesislerin bazı bölümlerinden yararlanmaya başlayacak” dedi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yerlerde istinat duvarı çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Selvitopu, Yeşilyurt Pazaryeri’nin baştan sona yenilenmesi projesinde kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nı baştan sona yenilediklerini ve Karabağlar’a yakışır bir parkla meydan kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında resmi çelenk sunumu törenimizi orada yaptık. Bundan sonra da törenler orada gerçekleştirilecek. Karabağlar güzel ve kullanılır bir meydan kazanmış oldu” diye konuştu.

Günaltay'a semt merkezi

Başkan Selvitopu, her mahalleye bir semt merkezi kazandırma hedefi doğrultusunda önümüzdeki günlerde Günaltay Semt Merkezi’ni hizmete açacaklarını bildirdi.

Asfaltlama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, temizlik, park bakım ve yenilemeleri çalışmalarının sorunsuz devam ettiğini bildiren Başkan Selvitopu, Uzundere’deki cemevi projesinin de temelini gelecek yıl atacaklarını söyledi.

Toplantıda oybirliğiyle alınan karar doğrultusunda, Üçyol ‘daki Uğur Mumcu Parkı’nın adı “100. Yıl Uğur Mumcu Parkı ve Meydanı” olarak değiştirildi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde İzmir Ahisi ve Gazi Yakup Demirtaş meclis üyelerine seslenerek, “Cumhuriyetimizi Karabağlar’a yakışır şekilde kutladığınız için hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: Ajans Ekip