Elindeki Tüfek Ateş Alınca Hayatını Kaybetti Elindeki Tüfek Ateş Alınca Hayatını Kaybetti
Saat 04.00 sıralarında çıkan yangına, Bergama itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen ulaşım yolundaki sıkıntılar yüzünden 6 dükkan yanarak kullanılamaz hale geldi. İşletme sahipleri dükkanlarının yandığını görünce sinir krizi geçirdi. İşyerlerinin tahta barakalardan olması nedeni ile yangın hızla yayılırken, dükkanlardaki heybe, çorap ve hediyelik eşyalar kül oldu. Yangında herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.
TEDAŞ ve itfaiye ekiplerine tepki gösteren vatandaşlar, sık sık elektrik gidip gelmesi yüzünden yangının çıktığını, müdahalede bulunan itfaiye ekibinin ise yangın alanında emercensi su depolarının bulunmaması nedeniyle anında müdahale yapamadıklarını iddia etti.
Bergama Akropolü'ne giden ana yolun teleferik yapımından sonra kapatıldığını, yeni verilen yolun dar olması ve Akropol giriş kapısının kilitli olması nedeniyle yangın yerine itfaiye araçlarının geç geldiğini ve bazı büyük itfaiye araçlarının da yangına müdahale edemediğini ileri süren vatandaşlar, "Müdahalede bulunan yangın ekibi uzun süre dükkanların koz kilitlerini açamamış ve suları bitince yangın alanında emerjensi su depolarının bulunmaması nedeniyle gerekli müdahaleyi yapamadılar" diyerek, konunun yargıya taşınması gerektiğini söylediler.

Editör: TE Bilişim