Bugün ki sohbetimizde bir müşterinin reklam ajansından beklentileri nelerdir, neden size güvenmeli? sizi tercih etmeli? ve sizinle devam etmeli?

20 yılı aşkın süredir reklam sektörü içerisinde olan ve bugün İzmir’in bilinen reklam ajanslarından biri olan Mavi Yeşil Ajansın Ajans başkanı olarak bu güzel soruya detaylıca cevap vermek isterim.

Bir reklam ajansının ilk önce benimsemesi gereken nokta, müşterisinin kendisine düşen vazifeyi yerine getirdikten sonra işlerini geliştirmek ve kurumsallaşmak için ihtiyaç duyduğu tek şeyin reklam ajansı olduğudur. Yani müşteri size teslim olur ve tabiri caiz ise sizin ağzınıza bakarak oradan çıkacak her kelimeye kilitlenir.

Dolayısı ile reklam ajansı bir firma ile görüşme yaparak onun reklam işlerini yapmaya talip ise öncelikle müşterinin yaptığı işi anlamalı, öğrenmeli, araştırmalı ve ona değer katacak projeleri ortaya koymalıdır. Bu yüzden reklam ajansıları ‘’her şeyin birazını bir şeyin hepsini bilmek gerekir’’ sözünü üzerine almalı, kendi işini en iyi şekilde bilirken müşterilerinin hangi sektörde olursa olsun o sektörle ilgili bilgi sahibi olmalıdır.

İşte bir ajans müşterisinin sektörü ile ilgili yeterli bilgiye sahip olursa, kendi bilgi, birikim ve geçmiş tecrübelerini, ekibin gücünü ve bakış açısını ortaya koyarak firmanın ihtiyacı olan reklam ve kampanyaları oluşturarak markanın büyümesine, kazanmasına katkı yapmaya başlar.

Bu yüzden firmalar ile yapılan görüşmelerde firmanın sorduğu tüm sorulara içtenlikle ve doğru cevaplar veremez iseniz o işi alma ihtimaliniz yoktur. Şöyle bir görüşme yapmışlardı müşterimizin bir tanesi ile. Müşterimiz katalog, fotoğraf çekimleri ve tanıtım filmi istemişti.

Reklam ajansı görüşmede firmaya; ‘’siz bize örnek gösterin biz aynısını yaparız’’ dedi her sorulan soruya. Dolayısı ile müşteri bu cevaplardan tatmin olmadı ve araştırmaya devam etti.

Bizimle irtibata geçtiklerinde kendilerine doğru soruları sorarak aldığımız cevaplara göre hazırlık yaptık ve ilk görüşmemizde işlerini aldık. Çünkü yazının başında da ifade ettiğim gibi müşteriler kendileri ile ilgili tüm ihtiyaçlarını yerine getirdikten sonra hiç bilmedikleri bir alanda profesyonel bir destekle markalarını büyütmek ve satışlarını artırmak için sizinle görüşüyorlar.

Bu kadar ciddi yatırımlar yapan insanları öyle hazırlıksız, tecrübesiz, alelade cevaplarla ikna edemezsiniz Ortaya sizin gücünüzü, başarınızı gösterecek çok güçlü deliler koymanız gerekir.

İşte biz Mavi Yeşil Ajans olarak müşterilerimize bugüne kadar yüzlerce markanın büyümesi, gelişmesi, ürün satışlarının artması ile ilgili yaptığımız tüm tasarım örneklerini sunarak onların bize inanmalarını, güvenmelerini sağlıyor ve öyle görüşmeleri sürdürüyoruz. Çünkü hiçbir iş öyle çok kısa sürede oldu bitti ile büyüyemez. Büyür ise bu suni büyümedir ve hemen geriye doğru gitmeye başlar.

Müşteri sizden markasına değer katmanızı, logosundan tüm kurumsal kimliğine, fotoğraf çekimden tanıtım filmine, katalog tasarımından reklam kampanyalarına, sosyal medya hesaplarının yönetiminden web sitesi tasarımına kadar değişimini ve gelişimini sektöründeki rakipleri ve özellikle müşterileri tarafından fark edilen bir firma haline gelmesini ister. Böylece satışları artarak kazanmaya başlar.

Bunun büyük payının ajansa ait olduğunu bilir ve size sadık kalarak sizinle yola devam etmeye karar verir. İşte bu noktada size ödediği paranın hakkını aldığını düşünerek bu ücretlerin bir ihtiyaç olduğunu kabul eder. Bunu sağlayan ise sizin ilk sunumdaki tecrübeniz, yaptığınız diğer işler, başarılar ve firmayı taşıdığınız noktadır. Eğer bunu başaramaz iseniz firma size ödediği her ücreti fuzuli gider olarak görerek zamanla tüm reklam harcamalarını keser ve sizinle çalışmayı sonlandırır.

Sizde marka değerinizi yükseltmek ve gelirlerinizi artırmak için mavi yeşil ajans ile değişime hazır olun.

''Unutmayın en iyisi için en iyisi ile çalışmak gerekir.''