26 Mayıs Cumartesi günü Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen finalde en iyi orkestra performansı ödülüne Grup İrium layık görüldü. Ödülü ise  3 bin TL oldu

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Amatör Orkestralar Müzik Yarışması’na katılan gruplar final heyecanını yaşadı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Müzik yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Müzik yarışmasına katılan her grup önce yabancı veya Türkçe bir parça seslendirdi. Daha sonra da kendi söz ve müziklerini yazdıkları bestelerini sundu. En iyi orkestra performansı sergileyen “Grup İrium” 3 bin TL, en iyi yorum yapan “Grup Çıkış” 2 bin TL, En iyi beste ödülüne layık görülen “Grup Soner Kutbay ve Sevcan Erbakan” 2 bin TL kazandı.

En iyi kız solist Gizem Ural ve erkek solist Canoğul Adlığ’a ise 1000’er TL ödül verildi. Amatör Orkestralar Müzik Yarışması Finali’nde “Arpej”, “Aynen”, “B.C King”, “Bard”, “Çıkış” ve “İrium” grupları sahne aldı. Grupların sahne performanslarını sergilemesinin ardından sahneye “Grup Mira” çıkarak izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Jüride TRT Müzik Programları yapımcısı Tülay İlter, Kurtalan Ekspres eski grup üyesi müzisyen besteci Ömür Gidel, Bornovalı DJ Ertürk Çağlar, Radyo Ege Kampus Program Yapımcısı ve DJ Ufuk Algan, TRT eski program yapımcısı ve sunucusu Bornova Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ümit Tunçağ yer aldı.

Amatör Müzik Grupları yarışmasının bu yıl ikincisini hayata geçirdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “İki yıldır düzenlediğimiz bu yarışmayı amatör müzik gruplarımıza bir fırsat verip, onların kendilerini ifade edebilmeleri, adına böyle bir etkinlik düzenledik.

Bireysel bir çabayla müziği seven ve enstrümanlarıyla icra eden gençlerimiz yeteneklerini en iyi şekilde ortaya koymaya çalışıyorlar. Burada sahne alan 6 grubun 6’sı da son derece başarılı, son derece coşkulu ve müziği severek içlerinde hissederek bizlere aktardılar. Ben hepsine teşekkür ediyorum ve bundan sonraki yaşamları boyunca müzikten hiç kopmamalarını, müzikle yaşamalarını diliyorum. Önümüzdeki yıllarda daha fazla s ayıda grubun heyecanla bir arada oldukları bir yarışmanın gerçekleşmesini diliyorum ” diye konuştu.




Uğur Uray İyi Parti Bornova Belediye Başkan Adayı oldu. Uğur Uray İyi Parti Bornova Belediye Başkan Adayı oldu.

Editör: TE Bilişim