Bialystok Belediye Başkanlığı sarayında iki kentin belediye başkanları arasında imzalanan sözleşme ile kardeş kent olma yolunda ilk adım atıldı.

Bornova Belediyesi ile Polonya’nın Belarus sınırındaki en büyük kentlerinden biri olan Bialystok Belediyesi arasında kardeş şehir olma yolunda önemli bir adım atıldı. Daha önce Bornova Belediyesi’ni ziyaret eden Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski, Polonya’da Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve meclis üyelerini ağırladı.  295 bin nüfusu, 45 bin üniversite öğrencisi ve yoğun sanayisiyle Bornova’yla benzer özellikleri bulunan Polonya’nın kuzeydoğsunun merkezi konumundaki Bialystok ile Bornova arasında kardeş kent ilişkileri başlatıldı.

Keman kursları yoğun ilgi görüyor Keman kursları yoğun ilgi görüyor

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Bialystok Belediye Başkanı Tadeusz Truskolaski, bu konuda iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Karşılıklı ziyaretler ve ‘iyi niyet protokolü’ ile Bornova ve Bialystok arasında sıkı bağlar kurulurken, kardeş kent protokolünün ise 2013 yılı bahar aylarında Bornova’da imzalanmasına karar verildi. Polonyalı, Beyaz Rus, Alman, Tatar, Roman ve musevi toplulukların barış içinde yaşadığı çokuluslu yapısıyla dikkat çeken, yüzde 32’si yeşil alanlardan oluşan, 20’nin üzerinde yüksek öğretim kurumu bulunan Bialystok ile kültürel sosyal ve ekonomik ilişkiler geliştirilecek.

Bornova Haberleri

Editör: TE Bilişim