Minik Tuana Havuzda Can Verdi Minik Tuana Havuzda Can Verdi
EŞTOB’un 20 Aralık 2012’de startını verdiği ve bu ay sonuna kadar devam edecek ‘Çeşme İçin Bir Fikrim Var’ projesi kapsamında okul öğrencilerinin de fikirlerinin alınması, değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi için hazırlanan protokolü ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel ile Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adnan Türksoy imzaladı. 
İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel,
‘Çeşme İçin Bir Fikrim Var’ projesinin son aşamaya geldiğini söyledi. Öncel, “Şu ana kadar 1000’e yakın proje geldi. Gelmeye de devam ediyor. Bu ay sonunda artık yavaş yavaş bunları toparlamaya başlayacağız. 24 Haziran Pazar günü de bakanlarımızın ve yaklaşık bin kişinin katılacağı bir toplantıyla sonuçları kamuoyuna açıklayacağız. İlk 10-15’e giren projeleri kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.
YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK
Çeşme’nin geleceği için çok önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Veysi Öncel sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hem mail yoluyla, hem de üniversite öğrencilerinin katkılarıyla birebir mikrofon uzatarak otobüslerde, gemi ve hava limanlarında devamlı olarak ‘Çeşme ve Alaçatı için bir fikriniz var mı?’ sorusu soruldu. Çok önemli fikirler elde ettik. Bu fikirler Mayıs ayı sonunda büyük bir jüri tarafından görüşülecek. Jüri hem İzmir ve Çeşme’nin önde gelen üniversite hocaları, hem sivil toplum örgütleri liderleri, hem de kanaat önderlerinin bir araya gelmesiyle oluşacak. O zaman kadar proje sayısının bin 500’e ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bu projeler arasında ayıklama yapılacak. Böylelikle ilk elemeleri geçen ve Çeşme’nin geleceğine ışık tutacak projeleri ortaya çıkaracağız ve bunu da kamuoyuna açıklayacağız. Yaklaşan yerel seçimler öncesi Çeşme’nin geleceği için atılmış önemli bir adımdır bu. Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin fikirleri de bizim için çok değerli olduğundan bugün bir protokol imzalıyoruz. Geleceğin turizm yıldızlarından muhakkak çok iyi fikirler çıkacaktır. İlk üç dereceye giren öğrencilerimize de Çeşme’deki beş yıldızlı otellerimizde genel müdür yönetici asistanlığı imkanı vereceğiz. Üniversite de bizim için çok önemli bir kurumdur. Çeşme’de üniversiteyi daha da büyütmek, daha fazla sayıda öğrencinin öğrenim görmesi ve buradan mezun olup Çeşme’deki otellerde iyi pozisyonlarda görev alması en büyük arzumuz ve dileğimiz. Değerli hocalarımızla bunu başaracağımıza inanıyoruz.”
BU PROJENİN BİR PARÇASI OLMAK İSTEDİK
Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adnan Türksoy ise gerçekleştirdikleri çeşitli projelere yerel halktan, sivil toplum kuruluşlarından ve belediyeden destek sağlandığını söyledi. Türksoy, “ÇEŞTOB’un yürütmekte olduğu ‘Çeşme İçin Bir Fikrim Var’ adlı bir projesi var. Burada çok güzel fikirler toplanıyor. Çeşme’nin önünü açacak fikirler. Bu projeyi hem yerel idare, hem de hükümetin daha çok desteklemesi gerekiyor. Sonuçta bir yerin bölgesel planlaması yapılırken konunun uzmanlarını çağırıyorsunuz, çok büyük paralar ödüyorsunuz, danışmanlık hizmeti alıyorsunuz. Bu kendiliğinden gelişen, iyi düşünülmüş bir proje. Bunların içinden mutlaka çok iyi projeler çıkacak. Bu projenin bir parçası olmak istedik ve ÇEŞTOB’la konuştuk. Projeyi okul içerisinde de geliştirelim, okuldan da özellikle öğrenci bazında proje toplayalım fikri ortaya çıktı. Hatta ilk dereceye giren kişilere yönetici asistanlığı düzeyinde birer iş sağlayalım diye konuştuk. Bunun için buradayız. Bunun bir başlangıç olmasını istiyoruz. Bugüne kadar ÇEŞTOB’la zaman zaman çeşitli projelerimiz oldu. Hocalarımız gitti farklı otellerde eğitim verdiler. Otellerden yöneticiler geldi, öğrencilerimizle sohbet ettiler, eğitim verdiler. Şu anda hala ÇEŞTOB üyesi bir takım otel yöneticileri ders veriyorlar. ‘Çeşme İçin Bir Fikrim Var’ projesinde öğrenci fikirlerinin alınması, değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi için bir protokol hazırladık. Bu ilişkilerimizi daha da geliştirmek adına bu protokolün bir başlangıç olacağını düşünüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim