Torbalı Belediyesi Ekipleri Hayat Kurtardı Torbalı Belediyesi Ekipleri Hayat Kurtardı
 Torbalı Belediyesi'nin düzenlediği 10.Geleneksel Deve Güreşleri festivali Özbey stadyumunda gerçekleşti. Oldukça coşkulu geçen güreşlerde 186 pehlivan deve er meydanına çıktı. Büyük bir çekişmeye sahne olan güreşlerde çok sayıda çatal kapanı oldu. Güreşlere katılan bütün deve sahiplerine Belediye tarafından halı hediye edildi. Dereceye giren develere de kupaları verildi. Organizasyonun son derece başarılı olduğunu dile getiren deve güreşleri orta hakemi Mehmet Yavaş, “Özellikle Torbalı önemli organizasyonlara imza atıyor. Önümüzdeki seneyi şimdiden iple çekiyoruz. Deve güreşleri festivali ile bizleri bir araya toplayan ve bu önemli geleneği sürdüren başta Belediye Başkanımız İsmail Uygur olmak üzere Deve Güreşleri Komisyon Başkanı Mehmet Kurt ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

UYGUR VATANDAŞLARIMIZI SELAMLADI

Deve Güreşleri Festivaline eşi Afet Uygur ile birlikte katılan Belediye Başkanı İsmail Uygur, sahaya girerek güreşleri yerinde izledi. Başkan Uygur deve sahipleri ile sohbet edip, taleplerini dinledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Uygur güreş alanına girerek halkı selamladı. Başkan Uygur'a CHP Belediye Başkan Adayı Ufuk Yörük ve CHP İlçe Başkanı Faruk Akpınar'ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları M.Yıldız Sivrikaya, Ömer Şentürk, Ali Yakupoğlu ve belediye meclis üyeleri de eşlik ettiler. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nurettin Albaş da güreşleri protokolden Başkan Uygur ile birlikte izledi.




HALK OYUNLARI, MEHTER VE BANDO GÖSTERİLERİYLE BAŞLADI

Bu yıl 10.su düzenlenen Deve Güreşleri, Belediye Bando Takımı ve Mehter Yürüyüşü ile başladı. Birbirinden güzel eserlerle vatandaşlardan büyük ilgi gören Bando ve Mehter Takımı, bölgenin de en iyi ekipleri arasında gösteriliyor. Güreş meydanında Belediye Halk Dansları Topluluğu da sahne aldı. Ege Bölgesine ait oyunlarla vatandaşların karşısına çıkan, tamamı Torbalılı gençlerden oluşan Halk Dansları Topluluğu vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

40 BİN KİŞİ İZLEDİ

Torbalı Belediyesi'nin düzenlediği tüm etkinliklere katılan vatandaşlar, 10. Deve Güreşleri’nde de Özbey Stadyumunu tıka basa doldurdular. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşlere çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerle birlikte yaklaşık 40 bin kişi izledi. Güzel havanın da tadını çıkartan vatandaşlar, aileleri ile birlikte piknik yapıp doyasıya eğlendiler.

CANLI YAYINLANDI

Deve güreşlerini alanda izlemeyen vatandaşlar da düşünüldü. Festival Belediyenin internet sitesinden ve uydudan canlı olarak yayınladı. Güreş buyunca canlı yayını yaklaşık 7 bin kişi izledi. Üst üste çatal kapanları gerçekleşen deve güreşleri ulusal anlamda da büyük bir başarıya imza atmış oldu. Bu sene yapılan deve güreşleri içinde en büyük ilginin Torbalı güreşlerine olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim