Dikili'de 115 kök hint keneviri ele geçirildi Dikili'de 115 kök hint keneviri ele geçirildi
Toplantıya Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP İlçe Başkanı Veli Karaman, AK PARTİ İlçe Başkanı Önder Akşengür, DP İlçe Başkanı Halis Devecioğlu, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları Temsilcileri, Sendikalar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan’ın konuşması sırasında bir kişinin müdahalelerde bulunması nedeniyle gergin anlar yaşandı. Yaşanan müdahale ve söz kesmelerden ötürü toplantının bir türlü başlayamamasına katılımcıların tepki göstermesi üzerine Belediye Başkanı Özgüven, ortamı yatıştırmak amaçlı bir konuşma yaptı.
Daha anlayışlı ve konuşulanların söz kesmeden dinlenilmesi gerektiğini dile getiren Özgüven, “Kavgayla hiç kimse hiçbir şeyi çözemez. Biz söylemlerimizde hep ‘barış’ dedik. Barış’ın vurgusunu yaptık. Barıştan hiç kimseye zarar gelmez. Ancak kavgadan, savaştan herkese, bütün dünyaya zarar gelir. Bu nedenle hesaplarımızı bunun üzerinden yapmak doğru değil. Bu hesaplarla buraya gelmek doğru değil. Dikili bunu hak etmiyor” diyerek Konsey toplantısında yaşanan gerginliği eleştirdi. Özgüven; “Ben Dikili Belediye Başkanı olarak 80’li yıllarda halk meclislerini kurdum diye yargılandım. Türkiye’de ilk kez halk meclisi Dikili’de kuruldu. Bu mecliste 107 kişi vardı. Bu mecliste tüm siyasi partilerin temsilcileri vardı. Tüm sivil toplum kuruluşların temsilcileri vardı. Öğretmenler vardı, sendikalar vardı. Ancak hiçbir zaman bu türlü tartışmalar olmadı bizim meclislerimizde. O dönemde basında bu tip bir habere rastlayamazsınız. Biz burada neleri eksik yaptık, nerelerde takılıyoruz, ne yapmamız lazım gibi konuları tartışmalıyız” dedi.
"İLK HALK MECLİSİ DİKİLİ'DE KURULDU"
Özgüven, “Türkiye’de ilk halk meclisi Dikili’de kurulmuştu. O dönemde amacımız demokrasiyi bir adım daha ileriye götürmekti. Şimdi Türkiye’de demokrasi mi var? Türkiye’de demokrasi çok mu uygulanıyor. Daha geçtiğimiz günlerde sokaklarda insanlarımız coplarla, biber gazlarıyla yollarda sürükleniyordu, 4+4+4 eğitim sistemine karşı koyarken. Ülkede demokrasi bitti. Bizde burada tuz ile biber ekiyoruz üstüne biraz daha bitsin de yok olsun diye” şeklinde konuştu.
Kent senatolarının demokratik platformlarda yer almaları gerektiğine vurgu yapan Özgüven, şunları söyledi: “Kent Konseyleri hiçte tasvip etmediğim bir şekilde belediye başkanının istemi doğrultusunda kurulup, yürütülür. Doğru mu bu? Tabii ki doğru değil. Ama biraz kırıntı, biraz demokrasi, biraz demokratikleşme diyorsak, kent senatolarını sağlıklı bir şekilde işletmemiz gerekiyor. Burada işletmek istediğimiz olay demokrasiyi yerleştirmek. Ne zaman. Bütün bu yaraları aldıktan sonra. Hemen birdenbire demokrasiyi tesis etmek o kadar da kolay değil. İşte sokaklarda yaşananları görüyorsunuz. Kent senatoları belediyeden, belediye başkanından tam anlamıyla bağımsız olmalı. Belediye başkanları da kent senatolarına bağlı olmalı. Böyle olduğu zaman biraz daha demokratik, biraz daha demokrasi yaşayacak.”
Belediye Başkanı Osman Özgüven’in konuşmasının ardından Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan, Kent Konseyinin çalışmalarını slayt gösterimiyle anlattı. Toplantıda CHP İlçe Başkanı Veli Karaman, AK Parti İlçe Başkanı Önder Akşengür, DP İlçe Başkanı Halis Devecioğlu, MHP İlçe Başkanı Evrim Tarakçıoğlu ve bazı vatandaşlarda söz alarak kısa konuşmalar yaptılar.

Editör: TE Bilişim