Ahmet Davutoğlu Balkon Konuşması Yapacak Ahmet Davutoğlu Balkon Konuşması Yapacak
Başbakan Erdoğan, Dedeman Otel’de gerçekleştirilen Suriye Türkmenleri Meclisi Kuruluş toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı toplantıda Suriye Türkmenleri’ne, "Sizin verdiğiniz mücadelede, inanıyorum ki özgürlüğün temin edildiği gün inşa edilecek demokratik Suriye’nin temel taşlarını oluşturacaktır" diye seslenen Erdoğan, yeni demokratik Suriye’de Türkmenler’in ülkenin asli unsurlarından biri olarak hak ettikleri konuma sahip olabilmeleri için geniş, kapsayıcı ve sesini duyurabilen bir siyasi oluşum çerçevesinde hareket etmelerinde fayda olduğunu vurguladı.
Erdoğan şöyle konuştu:
"Bu bağlamda Suriye Türkmenleri’nin sesi ve vicdanı olması beklenen bir meclis kurulması çalışmalarını destekliyoruz. Suriyeli Türkmen kardeşlerimizin iradesinin tecelli etmesine imkan sağlayacak bu oluşum içinde Halep’ten Humus’a, Lazkiye’den Şam’a kadar Suriyeli Türkmenler’in yaşadığı tüm bölgelerin adil bir şekilde temsil edilmesi büyük önem taşıyor. Böyle bir meclisin ilanı, Suriyeli Türkmenler’in aynı amaç etrafında birleşemeyeceğini iddia eden, Suriyeli Türkmenler’in geleceğin Suriye’sinde hak ettikleri yeri almalarını engelleme çabasındaki çevrelerin çabalarını da boşa çıkaracaktır."

Bu oluşumun aynı şekilde Türkmenler’in birlik ve beraberliğini bir kez daha güçlü bir biçimde ortaya koyacağını ifade eden Erdoğan, bu çatışma ortamında bölgecilik zemininden uzak, her bir unsurun bütünü temsil ettiği anlayışın kararlılıkla sergilenmesinin Suriye’de acı çeken insanlara moral sağlayacağını, bir manevi destek de oluşturacağını dile getirdi.

Erdoğan şunları kaydetti:"Sizin sıkıntılarınız bizim sıkıntılarımızdır. Bizler sizin çektiğiniz acıları yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Bizler bir vücudun azaları gibiyiz. Uzuvlardan birisi bir acı çektiği zaman vücudun bütünü o acıyı hisseder. Biz bu gelişmelere böyle bakıyoruz. Türkmen kardeşlerimizin acılarını dindirebilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz. Tüm sorunların bir anda çözülmesi beklenemez. Dost gibi görünenlerin bile birçoğu bu sürece sessiz kalmıştır. Sadece bazı kardeşlerimizin bu sürece dertli olduğunu gördük. Kendi içinizdeki insicamın, birlik ve beraberliğin bozulmasına izin vermeyin. Türkmen halkı adına gerçekleştireceğiniz başarılarla biz de Türkiye olarak iftihar etmeye devam edeceğiz."

Editör: TE Bilişim