Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa'nın En Büyüğü Oldu Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa'nın En Büyüğü Oldu
 Hafif yağmurlu havada gerçekleştirilen antrenmana kafiledeki tüm futbolcular katıldı. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki antrenman TSİ 19.00’da başladı ve 1 saat 30 dakika sürdü. Antrenmanın sadece ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutuldu. Antrenmanın basına açık bölümünde Fenerbahçeli futbolcular pas çalışması yaptı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım çalışmaları saha kenarından takip etti. Başkan Aziz Yıldırım'ın yanı sıra antrenmanı yönetici Ali Yıldırım da izledi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Topal, Spartak Moskova karşısında zorlu bir maça çıkacaklarını, ancak gruplara kalan taraf olmak istediklerini belirtti. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile futbolcu Mehmet Topal, Spartak Moskova ile oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Luzhniki Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi.



KOCAMAN: "MAÇI KAZANARAK, GRUPLARA KALMAK İSTİYORUZ"
Teknik Direktör Aykut Kocaman güçlü bir takıma karşı oynayacaklarını, ancak kazanmak için sahaya çıkacaklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Güçlü bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Son yıllarda da iyi transferlerle kadrosunu güçlendirmiş bir rakiple karşılaşacağız. 3 Temmuz’da antrenmanlara başladık ve bugüne kadar bütün hazırlığımız Şampiyonlar Ligi’nde Play-Off maçı içindi. Bu maçı kazanarak gruplara kalmak istiyoruz. Yarın oynayacağımı maçla birlikte temel amaç gruplara kalarak Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek. Yarınki maçı kanarak evimizde oynayacağımız rövanş mücadelesi için sahaya avantajlı çıkmak istiyoruz.”
Aykut Kocaman, takımın fiziki gücü ve savunma hattındaki sıkıntıları ile ilgili kendisine yöneltilen soruya, "Vaslui ile oynadığız ilk maçta da kötü skor aldık. Ama bunu rövanş mücadelesinde ortaya koyduğumuz performans ve oyunla telafi ettik. Spartak Moskova ile karşılaştırma yaptığımızda iki takım da birbirine yakın. Spartak Moskova’nın özellikle son 3-4 yıldaki performansı değerlendirildiğinde belki bizden bir adım daha ileride olabilir. Ama sahada kendi oyununu kabul ettirme konusunda ısrarcı olan takımın maçı kazanacağını düşünüyorum. Yarınki maç için takımımızı savunma anlamında daha dirençli hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde cevap verdi.
Luzhniki Stadı’nın zemininin suni çim olmasını da değerlendiren Kocaman, "Aslında burada önemli olan oyuncularımızın neler hissettiğidir. Bizim tarafımızdan bakıldığında oyuncularımızın doğal çimde oynadığını görüyoruz. Önceden gelme isteğim ise zeminin nasıl olduğunu ve olumlu bir dönüşüm olması içindi" şeklinde konuştu.
Yarınki Spartak Moskova maçı öncesi Gökhan Gönül ve Krasic’in on birde yer alıp alamayacağı hakkında da konuşan Kocaman, "Kadroyu yarın açıklayacağız. O zamana kadar sahaya en doğru takımla çıkabilmek için düşüneceğiz. Rakibimizi tanımak için analiz yapıyoruz ve bu analizlerimizi de oyuncularımızla paylaşıyoruz" açıklamasında bulundu.

MEHMET TOPAL: "İYİ BİR SKORLA TÜRKİYE’YE DÖNMEK İSTİYORUZ"
Toplantıda konuşan orta saha oyuncusu Mehmet Topal ise, "Takım halinde konsantre olduk. 3 gün önce de Süper Ligimiz başladı. Evet, lige iyi başlayabilirdik ama olmadı. Tabi bu uzun bir maraton. En iyisi olmak için mücadele edeceğiz. Bugün takım halinde iyi hazırlandık. Hocamızın da verdiği taktikleri uygulayıp, yarınki maçtan iyi bir skor alarak ayrılmak istiyoruz. Bu şekilde Türkiye’ye dönmek istiyoruz" diye kaydetti.
Spartak Moskova maçının, Vaslui ile oynanan rövanş müsabakası kadar kolay olmayacağını da belirten Mehmet Topal, "Biraz daha iyi bir takımla oynayacağız. Sahaya bütün gücümüzü, isteğimizi yansıtmamız gerekiyor. Kendi kalitemizi sahaya yansıtarak gruplara kalmak için iyi bir skorla buradan ayrılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe taraftarının verdiği desteğin, takımın kendine olan güveninde etkili olduğunun altını çizen Topal, "Taraftarımızın desteği çok önemli. Onlar takıma olumlu yönden ne kadar destek verirse güven artar. Baskı altında oynamak zordur. Ne olursa olsun taraftarımız arkamızda dursun. Bu sayede takımı daha iyi seviyeye getireceğiz" dedi.
Son olarak Valencia’da oynadığı dönemde antrenörlüğünü yapan Unai Emery Etxegoien’in şu an Spartak Moskova’nın başında bulunması ile ilgili de konuşan Mehmet Topal, "Hırslı bir hoca. Kendisinde çok şey öğrendim. Bundan 2- 3 gün önce de kendisiyle görüştük. İyi bir maç olacağını düşündüğünü söyledi" diye konuştu.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ
Sarı-lacivertli takımın yarın Spartak Moskova karşısına şu 11 ile çıkması bekleniyor:
"Mert Günok, Orhan, Yobo, Bekir, Hasan Ali, Mehmet Topal, Baroni, Stoch, Krasic, Alex, Kuyt."

Editör: TE Bilişim