Foça'da Yangın Paniği Foça'da Yangın Paniği
Foça Belediyesi sosyal tesislerinde halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan serginin açılışına Foça Kaymakamı Adem Aslan,Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ilçe genelinde mesleki, teknik, sosyal, kültürel ve okuma-yazma alanlarında 122 kurs açıldığını, kurslara bin 91'i erkek, bin 32’si ise kadın olmak üzere toplam 2 bin 123 kişinin katıldığını ve 993 kişinin kursları başarı ile bitirdiğini belirtti. Kutlu; “Bu kurslarımızda kadrolu ve ücretli 50 eğitim elemanı görev yapmıştır. Halen bazı kurslarımız devam etmekte olup, bazı kurslarımıza da açılma hazırlığı yapılmaktadır” dedi.

Halk Eğitimi Merkezleri'nin yurt sathında gerek eğitimin tabana yayılması gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli bir görevi yerine getirdiğine vurgu yapan Kutlu, “Vatandaşlarımızın sosyal, kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, bir meslek sahibi olmalarına destek olmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, kültürel eserlerimizi yaşatmak ve yaygınlaştırmak kurslarımızın en önemli özelliğini oluşturur.

Bu amaçlarımızı gerçekleştirici kursların açılması için çalışmalar alan taramaları yıl içinde yapıldı halkımızın talepleri ve ihtiyaçları yönünde kursların açılmasına özen gösterildi. Şartların elverdiği her türlü kursun açılmasına da hazırız. Bugünkü sergimizde öğretmen ve kursiyerlerimizin yoğun bir şekilde çalışarak el emekleriyle meydana getirdikleri ürünler, bir yandan kültürel değerlerimizin yaşatılmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlarken, bir diğer yandan da truzim beldesi olan yöremizde satarak aile bütçelerine katkı olacaktır. Hatta bazı kursiyerlerimizin bu ekonomik faaliyetlerini devam ettireceklerine inanıyorum.Eğitim ancak ve ancak toplum olarak desteklenirse ve gerçekleştirilirse bir anlam kazanır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen sertifika töreninde halk eğitim kursuna katılan kursiyerlere sertifikalarını Foça Kaymakamı Adem Aslan ile Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ verdi. Serginin açılış kurdelesini kesen Kaymakam Aslan, sergiyi büyük bir hayranlıkla gezerek kurs eğitmenlerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin bin bir emekle yapmış olduğu el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı, Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne ait yıl sonu sergisinde el sanatları, perdelik kumaşlar, ahşap ve boncuk boyama, ev mefruşatı, el nakışı, ve takı tasarımı gibi eşyalar sergileniyor. Sergi Foça Belediyesi Sosyal Tesislerinde dört gün süreyle ziyarete açık kalacağı belirtildi.

Foça Haberleri



Editör: TE Bilişim