İşçi Partisinden Foça'daki Ağaç Kıyımına Suç Duyurusu İşçi Partisinden Foça'daki Ağaç Kıyımına Suç Duyurusu
 Bir olimpiyat sporu olarak da çeşitli teknelerle yapılan Kano sporunu yelken, su kayağı, sörf gibi sporlara karşı alternatif spor dalı olarak gösteren ‘Kano Diyarı’ üyeleri hafta sonları bir araya gelerek İzmir’in sahil beldelerine gidiyor. Her hafta başka bir belde’de bir araya gelen Kano sporcuları yaygınlaştırmayı hedefledikleri kano sporunu özendirmek için İzmir sahillerinde kürek çekiyor.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKIYOR

Geçtiğimiz hafta sonu İzmir’in Foça İlçesinde bir araya gelerek Foça sahillerinde gün boyu kürek çeken Kano sporcuları vatandaşların ilgi odağı oldu. Sporcular halk arasında Kızılderili teknesi olarak da bilinen kano tekneleriyle birbirleriyle yarışırken renkli görüntüler ortaya çıktı.

ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞMALI

Foça’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kano Diyarı grup lideri Bilgin Vatansever, Kano ile yapılan sporunun doğa koşuları karşısında mücadele etmeye dayanan ve küçük bir tekneyi tek kürek yardımıyla hedefe ulaştırma prensibi üzerine kurulu bir spor dalı olduğunu belirterek, kano sporunu sadece İzmir’de değil tüm ülke genelinde yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi

AMAÇ TANITMAK VE SEVDİRMEK

İzmir’de amatör olarak kano sporu yapan bir grup arkadaşı ile birlikte sosyal medya aracılığı ile bir araya gelerek kano sporunu insanlara tanıtmak, özendirmek ve sevdirmek için yola çıktıklarını anlatan Vatansever, “Şu an ki grubumuz 10 kişilik bir grup ve bugün burada 5 tane kanomuz var. Hafta sonları böyle İzmir’in değişik sahil beldelerinde kanoya binip tur atıyoruz. Bu hafta sonu da Foça’ya gelip Foça’nın sahillerini gezelim istedik” dedi.



"DOKTOR’DAN MÜHENDİSİNE HER MESLEK DALINDAN GÖNÜLLÜ VAR”

Jeoloji yüksek mühendisi olduğunu belirten Vatansever,“Grubumuzda Doktor, Mimar, Avukat olan arkadaşlarımızda var. Ayrıca kano her yaştan her insanın 4 mevsim yapabileceği bir spor dalıdır. Örneğin benim mesela 7 yaşında oğlum var Kano spor’unu yapabiliyor. Kano her yaştan her insanın 4 mevsim yapabileceği bir spor dalıdır” diye konuştu.

İNSAN KASLARININ YÜZDE 96’SINI ÇALIŞTIRIR

Kano sporunun olimpiyatlarda en çok madalya kazandıran 4. sırada spor dallarından biri olduğuna dikkat çeken Vatansever, şöyle devam etti:
“Kano sporu insan sağlığına faydalı bir spordur. Aynı anda insan kaslarının yüzde 96’sını çalıştırır. Su sporları içinde tehlikesi en düşük olan spor dalıdır. Sörf, yelken, jet ski ve diğer su spor’larına göre tehlikesi en düşük olandır. Çünkü kano sporunda kontrol tamamıyla sizdedir. Elbette su spor’larıyla uğraşırsanız da yüzmeyi mutlaka bilmeniz gerekiyor. Fakat biz her ihtimali göz önünde bulundurarak can yeleğimizi ve kurtarma halatımızı yanımıza alıp tüm önlemlerimizi alıyoruz. Zira kano sporunda amaç yalnızca hızlı bir biçimde yol almak ve uzak mesafelere açılmak değil, daha çok sahil kıyılarındaki koyları gezmek ve çevrenizdeki doğal güzelliklerin farkına varabilmektir. Çünkü kano sporunda doğayla baş başasınız ”

"GÜNDE 30-40 KM YOL YAPABİLİRSİNİZ"

“Kano’da rüzgara da motorada ihtiyaç yok. Doğaya herhangi bir zararı da yok” diyerek kanoların fiyatları ve çeşitleri hakkında bilgiler veren Vatansever, “Kano sporu maliyeti çok düşük bir spordur.26 kilogramağırlığında 5 metre 20 cm uzunluğunda ki 2 kişilik klasik bir kano’nun fiyatları 1500 ile 3000 TL arasında değişiyor. Kano çeşitlerimizin arasında rahatlıkla balık tutabileceğiniz kanolarda mevcut. Normal bir hızla kürek çektiğiniz zaman saat’te 7 km yol yapılıyor. Bu kanolarla uzun yol yapabiliyorsunuz. Yani günde 30-40 km yol yapabilirsiniz” diyerek yediden yetmişe herkesi kano sporu yapmaya davet etti.

Editör: TE Bilişim