Foça'da Can Pazarı Foça'da Can Pazarı
Foça Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen bisiklet turu Demokrasi Meydanı’nda başladı. Öğrencilerin çoğunlukta olduğu etkinliğe Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Slowfood Foça kurucu lideri Gül Girişmen ve İzmir Bisiklet Derneği kurucularında İsmail Atılgan’da katıldı.

Etkinlik öncesi açıklama yapan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, amaçlarının kent içerisinde vatandaşları bisiklet kullanımına özendirmek olduğunu belirterek, “Bisikleti sevdirmek, çevreye doğaya sahip çıkmak için buradayız. Bu yıl Foça Belediyesi olarak ilçemizde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bir takım çalışmalarda bulunduk. İlçemiz sahilinde yaptığımız düzenlemeler kapsamında özel bisiklet yolları oluşturduk. Vatandaşlarımızı sağlıklı ve gürültüsüz yaşama teşvik etmek adına çalışmalarımız devam edecek.Bu anlamda etkinliğimize destek veren ilçe kaymakamımız Sayın Adem Arslan başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum herkese motorsuz günler diliyorum” dedi.



Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için düzenlenen etkinliğe öncülük eden Foça Belediyesine teşekkür eden Foça kaymakamı Adem Arslan, etkinliğe vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, “Sayısız dünya ülkesinde insanlar sağlıklı yaşam, temiz çevre ve trafik yoğunluğu azaltmak için kent merkezlerinde motorlu araçlar yerine bisiklet kullanmayı tercih ediyorlar.

Bu anlamda buna benzer etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğine inanıyorum"dedi.Demokrasi meydanında startı verilen bisiklet turu Foça karakum plajında sona erdi. Tur boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğü, tura katılanların güvenliğini sağladı.Tur sonunda tüm katılımcılara tişört ve şapka dağıtıldı. Slowfood Foça kurucu lideri Gül Girişmen’de katılımcılara organik ürünlerden oluşan çeşitli ikramlarda bulundu.

Foça Haberleri



Editör: TE Bilişim