Foça'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Foça'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde askeri lojmanların da bulunduğu Yeşiltepe mevkinde bulunan makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Makilik alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyerek bölgedeki zeytin ağaçlarını ve yerleşim alanlarını tehdit etti. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine Foça İtfaiye ekipleri ile birlikte Foça Deniz Üs Komutanlığına bağlı ekipler yangına müdahale için bölgeye sevk edildi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alındı. Çevredeki vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek olduğu görüldü. Yaklaşık 1 hektar otluk ve makilik alanın zarar gördüğü bölgede bir süre soğutma çalışmaları yapıldı.
Olay yerine gelen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, yangın kontrol alınıncaya kadar olay yerinden ayrılmadı.

Yangın söndürme çalışmalarına destek olan bir vatandaş, “Her yaz sezonu boyunca bölgemizde onlarca yangın görülüyor. Bu tür yangınların başlıca iki nedeni var. Bir tanesi atılan sigara izmaritleri, diğeri ise pikniklerde mangal yakılması. Bugüne kadar yaşanan onca ibretlik yangına rağmen maalesef insanlarımız uyarıları dikkate almıyor. Yaşanan olaylardan ders çıkarmıyor. Bugün ilçemizi Allah bir kez daha korudu. Ama gelin görün ki, o güzelim yeşil tepemiz siyah tepeye dönüştü” diyerek tepkisini dile getirdi. Yangınla ilgili soruşturma başlattı.

FOÇA Haberleri





Editör: TE Bilişim