Foça'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Foça'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Cumhuriyet Kadınları Derneği Foça Şubesi üyeleri, Sivas’ta 2 Temmuz 1993'te yaşanan ve 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Foça Demokrasi Meydanı'ndaki grup adına basın açıklamasını Cumhuriyet Kadınları Derneği Foça Şubesi Başkanı Zeynep Gönen okudu.

Gönen, "Bugün 2 Temmuz, büyük bir katliamın üstünden 19 yıl geçti. 2 Temmuz 1993 günü, Sivas Madımak Otel'de 33 aydın, 2 otel çalışanı toplam 35 kişi yanarak canlarını yitirdiler. Onlar tüm Türkiye’nin canlarıydı. Yanan bizim halkımız, vatanımız, cumhuriyetimizdi. Bu yangın; hem halk düşmanı bir eylem, hem de Türk milletini bölmeye yönelik büyük bir tertibin uygulamasıdır.

Bu süreç 24 Ocak 1993 Uğur Mumcu, 17 Şubat 1993 Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis’in katledilmesi ile başlatılmıştır. 1996 Gazi Mahallesi tertibi de o sürecin devamıdır. Ulusal bağımsızlığımızı, ulusal egemenliğimizi ve ulusal onurumuzu ayaklar altına almaya çalışan emperyalist güçlerin ve maşalarının amaçlarını biliyoruz, görüyoruz.

Kırılırız, yakılırız, Şeyh Bedrettin gibi 40 parça oluruz, ama asla bükülmeyeceğiz, bölünmeyeceğiz. Biz Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti, kararlılık, azim ve heyecan ile yeniden kuracak cumhuriyet kadınları olarak, Madımak’ta şehit olan vatanseverlerimizi saygı ve özlem ile anıyoruz. Onları ve tüm şehitlerimizi unutmadık ve unutturmayacağız" dedi. Basın açıklamasının ardından alkışlı protesto yapan grup, daha sonra dağıldı.

Foça Haberleri



Editör: TE Bilişim