Foça'yı Festival Sevinci Sardı Foça'yı Festival Sevinci Sardı
Jimnastik Antrenörü Benay Levent Göztepe yönetiminde gerçekleştirilen kursa katılan 35 öğrenci denetim altında düzenli olarak egzersiz yapıyor.Cimnastik kursunun belediyenin gençlere yönelik gerçekleştirdiği aktivitelerden sadece birisi olduğunu ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklara yönelik sportif faaliyetlerin sınırsız devam edeceğini söyledi.

Cimnastik eğitiminin çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumlu yönde etkilediğine dikkat çekerek cimnastik sporunun önemini anlatan Demirağ,“Çocuklarımızın spora başlamaları için jimnastik çok doğru bir dal. Cimnastik Antrenörümüz ile birlikte çocuklarımız, sporun temelini alıyorlar. Buradan aldıkları eğitimle, sporun diğer dallarında başarılı olma seviyeleri, daha da artıyor.”dedi.

Cimnastiğin hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden, fiziki ve ruhsal gelişimlerini sağlayan ve özellikle başlama yaşının 3 yaş olduğu için tüm spor dallarının öncesinde yer alabilen, tüm çocuklara yönelik olimpik bir spor dalı olduğunu belirten Cimnastik Antrenörü Benay Levent Göztepe, “Cimnastik, çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görünüme sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengelemelerini sağlamaktadır.

Cimnastik branşı tüm spor branşlarının temelini oluşturur. Bu temel eğitimi almış olan çocuklar, bu eğitimden yoksun olan çocuklara göre her zaman daha sosyaldirler” diyerek Foça’da yaşayan 4–12 yaş grubu çocukları Cimnastik eğitimi için kursa davet etti. Foça Belediyesinin sportif faaliyetlerine yoğun ilgi gösteren ve ilgi duydukları alanlarda da kendilerini geliştirme imkanı bulan öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a teşekkür ettiler.

Foça Haberleri



Editör: TE Bilişim