37 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı 37 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı
 Gediz Belediyesi'nin işlettiği Ilıca Kaplıcası'nda yaşanan içme suyu sıkıntısına kesin çözüm getiriliyor. 
Ilıca Kaplıcasında ileriye yönelik içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan sondaj çalışmalarının ardından su terfi hattı yapımına başlanacağı bildirildi.
Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, kaplıcadaki "Termal Tatil Köyü" projesinin alt yapı çalışmalarına esas olan içme suyu sıkıntısına kesin çözüm getirildiğini ve su projesinin sonuna yaklaşıldığını söyledi.
Gediz Belediyesi tarafından Abide Köyünde yapılan sondaj çalışmalarıyla 35 lt/sn su bulunduğunu ve burada bulunan suyun gerekli analizleri yapıldığını ve içme suyu olması yönünde bir sakınca görülmediğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Bu suyun Ilıca Kaplıcasına verilmesi için Abide Köyü-Ilıca Kaplıcası arasında su terfi hattı yapımı çalışmaları başladı. Bu kapsamda İller Bankası ile yapılan yazışmalar neticesinde yapılması planlanan 5,8 kilometrelik su terfi hattı için İller Bankası tarafından ihale yapılarak yüklenici olan Mustafa Kaşif firması ile 1 Ağustos 2012 tarihinde sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmıştır. Belediyemiz tarafından Ilıca Kaplıcasında yapılması planlanan Termal Tatil Köyü Projesinin en önemli ayağı olan içme suyu sıkıntısı tamamen çözülmüş oldu.
Kısa süre içerisinde yapım işine başlanacak olan su terfi hattında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İzmir Haber 

Editör: TE Bilişim