19 Mayıs'a yas iptalleri 19 Mayıs'a yas iptalleri
'Sinema deyince bazı turizmcilerin gözlerinin fal taşı gibi açıldığını gördüm' diyen Gençlik ve Spor bakanı Suat Kılıç, "Gençlik ve Spor Bakanlığının sinemayla ne işi var, bu işi kültür ve turizm bakanlığı yapsın, sizinle ne alakası var bu işin’ gibi. Attığımız her adımın çok özel anlamları var. Bazen bu adımlara ilişkin başlangıçta bizde biraz eksikler bulabiliyoruz. Ama adımı attıktan sonra görüyoruz ki evet o adımların atılmasının faydaları zaman içinde çok iyi anlaşılacak” diye konuştu.

Üniversiteli gençlere ülkenin coğrafyası ve kültürünü dış politikada özgüvenle temsil etmeyi öneren Bakan Kılıç, hukuk konusuna da değinerek, “Hukuk, hayatın her alanında var. Uzun yıllar yaşayan devletlerin harcında adalet vardır. Osmanlı da böyledir. Asimile etmemesi, sömürmemesi, insan haklarını gözetmesi vardır” dedi.

"TARZAN'I BİLDİĞİMİZ KADAR KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'I BİLMİYORUZ"

Bakan Kılıç, “Sinema konusunu niye tercih ettik. ‘Fetih 1453’ adıyla bir film yapıldı. 7 milyon seyirci sayısına ulaşmak senarist, yapımcı, set ekibi ve oyuncuları açısından çok büyük bir başarıdır. Ama ilk kez Türkiye’de milyonlarca kişinin izlemeyi arzu edeceği bir tarih filminin yapılması, ilk defa bu kadar ciddiye alınan bir sinema filmi yapılması da Türk sineması açısından büyük bir zaman kaybıdır, geri kalmışlıktır, büyük bir kayıp, yitik zamandır. ‘Tarzan’ı bildiğimiz kadar Kanuni Sultan Süleyman’ı; Heman’ı bildiğimiz kadar Fatih Sultan Mehmet’i; Superman’i bildiğimiz kadar Yavuz Sultan Selim’i bilmiyorsak, büyük bir zaman kaybı var ve bunun telafisi maalesef mümkün değil. Babalarımızın, dedelerimizin kuşakları kayıp, biz büyük ölçüde kayıp bir kuşağız, siz yarı yarıya kayıp bir kuşaksınız. Şimdi adeta gözlerinizin içine bakıyoruz. Bari sizin kalan yarınınız kaybolmasın bari sizden sonraki kuşak kaybolmasın. Tarihteki büyük başarılarımızı filmleştirelim, abideleştirelim, adeta haşa tapınırcasına ondan sonra ekran başına geçelim sabahlardan akşamlara, gecelerden sabahlara kadar onları seyredip avunalım demiyorum ama tarihini bilmeden, kökünü toprağın derinliğine indirmeden, sert rüzgarlara direnebilecek sağlam bir gövdeye sahip olabilmek mümkün değil. Kökler yüzeyde kalırsa çalı, derinliklere inerseniz ulu bir çınar olursunuz” dedi.

Türk televizyonlarındaki dizi ve filmlere de değinen Bakan Kılıç, oynatılan filmlerin aile yapılarına uygun olmadığını belirtti.
Büyük başarıların altına imza koyabilecek yüksek performansların gerektiğini ifade eden Bakan Kılıç “Türkiye televizyonlarında oynatılan diziler, oynatılan filmler maalesef, bizim aile yapımıza uygun değil. Bu kadar mı dejenere olduk, yoksa çok mevzii sınırlı bir takım dejenerasyonların bu kadar mı ön plana çıkarılması, hayatımızın normalleri arasında gösterilmesi lazım? Bütün bunlara direnmediğimiz takdirde bugünden yarına öbürgüne, milletin geleceği ne olacak, bunlara sizin kafa yormanız, yoğunlaşmanız lazım” şeklinde konuştu. .

3 ÇOCUK ÖNERİSİNE BİLİMSEL AÇIKLAMA

Başbakan’ın 3 çocuk önerisine de değinen Bakan Kılıç bazılarının konuyu yanlış taraflara çektiğini, ama her şeyin bilimsel bir arka planı, temeli olduğunu kaydetti.

Bakan Suat Kılıç, konuşmalarını şöyle sürdürdü:
“Sayın başbakanımız zaman zaman yeni evli çiftlere en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyor ya, bazıları da işte ‘ne olacak bunlar muhafazakar demokratız diyen adamlar zaten işleri güçleri çoluk çocuk’ şeklinde bizi eleştiriyorlar. Mevcut Türkiye’nin yaş grafiklerini bugünkü mevcut durumda tutabilmek için her ailede en az 3 çocuk olması lazım, 2 olduğunda yaşlanıyoruz. Avrupa zaten yaşlanıyor, Amerika Güney Amerika, Orta doğu, Asya, Çin tek çocuk mecburiyetinden dolayı, Rusya da yaşlanıyor. En az 3 çocuk hedefinde giderseniz dünyanın genç ve enerji kaynağı olacaksınız. Her şeyin bilimsel bir arka planı, bir temeli var.” Toplantının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Cuma namazını kılmak için Muratpaşa Camisine gitti.

Editör: TE Bilişim