GSB dan Spora şiddete hayır klibi GSB dan Spora şiddete hayır klibi
 Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde olimpiyatlarda mücadele edecek sporculardan bazıları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul’dan Londra’ya ilk kafileyi uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Kafilede 114 sporcu bulunduğunu, bunlardan 66’sının bayan sporcu olduğunu vurgulayan Bakan Suat Kılıç, “Tarihimizde ilk defa bayan sporcular erkek sporcularımızı geçmiştir. Artık Türk sporuna kadının eli değmiştir. İnşallah aynı artışı madalya performansından da bekliyoruz. Olimpiyatlara takım halinde bayan voleybol ve basketbol takımlarımızla katılıyoruz. 27 Temmuz tarihi ile müsabakalar başlayacaktır. Tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz. Türk halkının da onlara dua ederek desteğini bekliyoruz" dedi.
Hükümet olarak Türk sporuna büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Bakan Kılıç, "Sporcularımızın Türk bayrağını göklere çıkarması ve İstiklal Marşımızı okutması için tüm imkanları seferber ettik. Sporcularımızı ‘Güle güle git, güle güle gel’ sloganı ile uğurluyoruz. İnşallah dönerken de tüm halkımızın yüzünü güldüreceklerdir. Olimpiyatlarda bayrak taşıyıcılığımızı bayan voleybolcumuz Neslihan Darnel yapacaktır. Daha sonrasında sporcularımız aldığı başarılarla bayrağımız tekrar tekrar göndere çekilecektir” diye konuştu.
2008 yılında Pekin’de düzenlenen olimpiyatlara Türkiye’nin 84 sporcu ile katıldığını hatırlatan Bakan Kılıç, “Şu anda 114 sporcu ile katılıyoruz. Hükümete geldiğimiz günden itibaren Türk sporunun önündeki zincirleri kırdık. Türk gençlerinin başarılı olması için tüm imkanları seferber ettik. Federasyonları yeniden yapılandırdık, ödül yönetmeliklerini değiştirdik. Yapılan bu adımların sonucunda Türk sporu bambaşka bir yere taşındı” şeklinde konuştu.
Londra'da kaç madalya beklendiğinin sorulması üzerine ise Bakan Kılıç, bu konuda bir sayı vermeyeceğini belirterek, “Sayı koyarak da kendimi sınırlamak istemem. Bizler yapılması gerekenleri yaptık. Madalya sayısı, sınırı yoktur. Benim gözümde Londra’ya, olimpiyatlara gidenlerin hepsi birer madalya adayıdır. Her birinin madalya ile dönmesini umut ediyorum. Sporcularımız madalyaları toplayıp geri dönsünler” cevabını verdi.
Kafile, daha sonra birlikte basın mensuplarına poz verdikten sonra özel bir uçakla Londra’ya hareket etti.






Editör: TE Bilişim