Ege Denizi'nde Deprem! Ege Denizi'nde Deprem!
Geçtiğimiz Mayıs ayında Taksim Gezi Parkı’na, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı olduğu ve imar izni olmadığı halde Topçu Kışlası’nın inşa edilmesini engellemek için eylemler yapılmıştı. Ağaçların kesilmesine neden olacak bu inşayı durdurmak için yapılan protestolardan sonra Urla Belediyesi’nden anlamlı bir proje geldi. Eylemlerde hayatlarını kaybeden Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Mehmet Ayvalıtaş ve komiser Mustafa Sarı adına yeni bir “Gezi Parkı” oluşturulacak.
Böyle anlamlı bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, insanlığın barış, sevgi, kardeşlik ve iyi niyetle yoğrulmuş bir geleceğe mazhar olacağına inandıklarını ve yapacakları parkın, bu duyguların bir sembolü olmasını istediklerini sözlerine ekledi. “Hayatlarını kaybeden kardeşlerimizi unutturmamak ve anılarını yaşatmak için ağaç şeklindeki heykelin üzerinde Gezi şehitlerinin rölyefleri olacak. Ayrıca bu sembolik heykelin etrafında üç insan figürü yer alacak” diyen Başkan, projenin bittiğini ve çalışmalara başlandıklarını söyledi.
URLA GEZİ PARKI'NDA NELER OLACAK? 
Atatürk Mahallesi’nin Urla-Çeşme karayoluna bakan cephesinde oluşturulacak parkın çizimini yapan Urla Belediyesi Peyzaj Mimarı Güner Özlük, toplam 7,5 dönümlük bir arazi içine yapacaklarını ifade ettikleri parkın gezi ruhunu yaşatacak olmasının yanı sıra, alana sosyal bir kimlik kazandıracağını ve rekreasyonel faaliyetlere imkan sağlayacak donanımlara sahip olacağını söyledi. Semt sakinlerinin ve yerleşkeyi ziyaret eden diğer sakinlerin düşünce ve görüşlerinin projenin temelini oluşturduğunu ifade eden Özlük, kullanılan malzemelerin ahşap gibi doğal ürünlerden tercih edildiğini vurguladı.
Toplam 7,5 dönümlük bir arazi içine yapılacak olan Urla’nın Gezi Parkı’nda Gezi şehitlerini sembolize eden bir heykelin yanı sıra; otopark, büfe, çökertme havuz, basketbol sahası, ıhlamur ve lavanta bahçesi, çocuk oyun parkı, spor aletleri ve yürüyüş yolları yer alacak.

Editör: TE Bilişim