Bergama'da kardeşlik mücadelesi devam ediyor Bergama'da kardeşlik mücadelesi devam ediyor
Çanakkale Savaşı'nı anlatan tablo, mermi, siper görüntüleri, kılıç ve silah gibi yaklaşık 4 bin görsel malzemenin sergilendiği “Şehitler Diyarından Anadolu’ya” adlı gezici müze Bergamalılarla buluştu. Çanakkale’de kaybedilen binlerce vatan evladının anılarıyla, malzeme ve görsellerinin sergilendiği TIR, “Çanakkale Ruhu”nu günümüze taşıyor, büyük destanı Anadolu’nun dört bir köşesinde anlatıyor.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Türkiye'nin bağımsızlık destanının Çanakkale'de yazıldığını belirterek, "Çanakkale, tarih sahnesinden silinmek istenen milletin tek yumruk olarak ayakta olduğunu tüm dünyaya haykırdığı yerdir. Bu yüzden dünyaya örnek olan bu destanın en iyi şekilde herkese anlatılması gerekiyor.

1915’de birlik ve beraberlik içinde omuz omuza savaşan binlerce vatan evladının kahramanlık öyküsünü Anadolu’ya taşıyan gezici müze oldukça önemli bir çalışmanın ürünü ” dedi. Gönenç, “Özellikle Bergamalı gençlerimize ve hemşehrilerimize bu büyük destanı bir kez daha anımsatalım istedik” diye konuştu. Çanakkale Savaşı’nı anlatan, savaşta kullanılan malzemelerin yer aldığı gezici müze tır'ın Cuma gününe kadar ilçede kalacağı belirtildi.

Bergama Haberleri




Editör: TE Bilişim