CHP Çeşme Kongresinden Sürpriz Çıkmadı CHP Çeşme Kongresinden Sürpriz Çıkmadı
Orlando Magic, S. Kings, P.Suns ve San Antonio Spurs olarak 4 gruba ayrılan çocuklar Hido, NBA'in şut profesörü Marvin Harvey, İhsan Bayülken ve Murat Aşkın'dan eğitim alıyor.NBA yıldızımız Hidayet Türkoğlu'nun düzenlediği Hido Basketball Camp, Çeşme'de 95 çocuğun katılımıyla başladı. Çeşme'de kampa girip, Çeşme Spor Salonu'nda eğitim alan 9-16 yaş arasındaki 95 basketbol sever çocuk, Hidayet Türkoğlu'nun yanı sıra İhsan Bayülken, Murat Aşkın ve NBA'nin "şut profesörü" lakaplı antrenörü Marvin Harvey'den dersler alıyor.

95 katılımcı, Hido'nun NBA'de formasını giydiği 4 takım olan Orlando Magic, Sacramento Kings, Phoenix Suns ve San Antonio Spurs isimlerinden oluşan gruplara ayrılırken, eğitimin ilk bölümünde çift idman yaptı, özel basketbol antrenmanlarına katıldı, eğitim videoları izledi ve performans testlerine alındı. NBA ve WNBA'de Vince Carter, Ray Allen, Kobe Bryant ve Tamika Catchings gibi yıldızlarla çalışan Marvin Harvey'in şut çalışmaları ve Hido'nun bilgi ve deneyimlerini aktardığı bölümler büyük ilgi uyandırırken, Koordinatör Gökmen Ertem, tahmin ettiklerinden fazla bir taleple karşılaştıklarını, ancak verimli bir kamp dönemi yaşadıklarını söyledi. "Hidayet Türkoğlu'yla birlikte uzun yıllardır gerçekleştirdiğimiz spor organizasyonlarından en önemlisini burada düzenliyoruz" diyen Ertem, "Hedefimiz; kampı geleneksel hale getirip her yıl daha fzala sayıda sporcuya ulaşıp, ülkemizde yeni yıldızlar keşfetmek" dedi.

Basketbol Teknik Koordinatörü İhsan Bayülken ise katılımcıların kamp sayesinde paylaşım, eğlence, takım çalışması, özgüven, disiplin, motivasyon ve sporcu kişiliklerinin gelişeceğini vurgulayarak, "Ayrıca çocuklarımız kamp süresince fiziksel kapasitelerini artırarak basketbol becerilerini geliştirecekler" diye konuştu. 1 Temmuz'a kadar sürecek kamp sonunda katılımcılar, 2012 Hido Summer Basketball Camp özel sertifikası kazanacaklar, en başarılı oyunculara sponsor firmalar tarafından hediyeler verilecek. Ayrıca Hidayet Türkoğlu da çocuklara özel ve sürpriz hediyeler sunacak. Kamp sonunda yapılacak seçmede dereceye girenler, Hidayet Türkoğlu'nun altyapı takımlarından birinde forma giyme şansını yakalayacaklar.


Editör: TE Bilişim