939 Kişi Gözaltına Alındı 939 Kişi Gözaltına Alındı
Bakan Şahin, lim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi öğrenci yurdunun temel atma törenine katılmak üzere Ordu il merkezinden Ünye ilçesine geldi. Burada düzenlenen temel atma törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanı sıra Ordu Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Çaybaşı Belediye Başkanı Zekeriya Sarıkoca, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün ve birçok sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Bir konuşma yapan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün, Ünye’de yeni olmalarına rağmen kısa sürede yapılanarak bir yurt binası yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Amacımız, geleceğimiz olan gençlerin daha sağlıklı ve iyi ortamlarda yetişerek memleketlerine faydalı birer gençler olmasıdır” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin 61 yıllık geçmişinde çok başarılı işlere imza attığını bildiklerini vurgulayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise, “Devlet olarak bizler her ilimize birer üniversite kazandırdık, bunun yanında yurtlar da inşa ediyoruz. Ancak hepsi bir anda olmuyor. İşte böyle hayırsever vakıflarımız, vatandaşlarımız sayesinde kısa sürede yurt ihtiyaçlarını da karşılamış oluyoruz. Vatanına, memleketine hizmet eden, gelecek nesilleri de güzel inşa eder. Bu cemiyet az bir geçmişi olmasına rağmen güzel işler başarmıştır” diye konuştu. Bakan Şahin, 120 yatak kapasiteli olacak yurdun Ünye’ye hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından Bakan Şahin ve beraberindekiler, butona basarak öğrenci yurdunun temelini attı.





Editör: TE Bilişim