Torbalı'da Tarih Yeniden Canlanacak Torbalı'da Tarih Yeniden Canlanacak
Partinin Torbalı SKM görevini yürüten Mahmut Öztaş istifa etti. Görevinden istifa eden Öztaş ayrıca önemli açıklamalarda da bulundu. Mahmut Öztaş’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “İzmir ve Torbalıda Ak Parti'nin 30 Mart seçimini kazanacağı kanaatimi sizinle paylaşıyorum. Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım ve Torbalı Belediye Başkan Adayı Adnan Yaşar Görmez seçimlerden başarıyla çıkacağına inancım tamdır. Seçimlerin yaklaşması nedeniyle seçimleri yönetmek üzere (S.K.M) Seçim Kordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlendim. Ancak gelinen süreçte seçim çalışmalarının organize edilmesi, S.K.M görevinin yerine getirilmesi imkanı Belediye Başkan Adayımız ve İlçe Başkanı tarafından sağlanmamış ve baypas edilmeye çalışılmıştır. Birlikte görev yapmamıza rağmen son 10 gündür aramızda bir iletişim kopukluğu ve diyalog eksikliği oluşmuştur. Özellikle hiç bir müracaatım ve talebim olmamasına rağmen meclis üyeliği beklentim veya birilerine referans olacağım endişesiyle olsa gerek, benimle hiç diyalog kurulmamış ve ötekileştirme çabaları içine girilmiştir." 
‘PARTİ AİLE ŞİRKETİ GİBİ YÖNETİLİYOR’
Partinin bir aile şirketi gibi yönetildiğini iddia eden Mahmut Öztaş, “Partinin kurulduğu günden bu güne kadar İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği görevini yapan, bu şerefli görevi bana veren partime ve partililerime teşekkür borçlu olduğumu ve bundan sonrada partimin hizmetinde olduğumu belirtmek istiyorum. Özellikle Meclis Üyeliği belirlenmesinde benimle istişare yapacağını ifade eden, Sayın Teşkilat Başkanı Atilla Kaya, İlçe Başkanı Hasan Akbıyık ve Belediye Başkan Adayı Adnan Yaşar Görmez anlaşılmaz bir tutumla bu süreçte S.K.M başkanı olmama ve uzun süredir birlikte olmamıza rağmen benimle görüşmeyerek ve S.K.M çalışmalarını benim dışımda organize ederek bir aile şirketi gibi yönetmelerinden dolayı S.K.M başkanlığı görevimi bırakıyor ve partimin bir neferi olarak bundan sonra hizmet edeceğimi siz kamuoyuyla paylaşıyorum. Sürecin en başından beri resmi bir meclis üyeliği talebim olmamış ve görev almayacağımı bilerek-isteyerek bu yola çıktığımızı belirtmek isterim. Son ana kadar istişare ümidimi koruduğumu ancak bugüne kadar benim ve teşkilatımızın beklediği sonuç alınamayınca duyduğum sorumluluk gereği bu kararı aldığımı ifade etmek istiyorum” dedi.
‘SEÇİMDE PARTİYİ ZAYIFLATIYORLAR’
Yapılan bu davranışın parti tüzüğüne de uygun olmadığını söyleyen Öztaş, “Hiçbir hukuki geçerliliği olmayan, ayrıca parti tüzüğüne de uygun olmayan bir karar olmamasına rağmen, Torbalı İlçe Yönetim Kurulunu alet ederek ‘iki dönem meclis üyeliği yapanların bir daha görev almayacağı kararı’ aldırılarak partililerimize haksızlık yapılmıştır. Partinin hafıza kaybına uğrayacağı bir meclis listesi hazırlanmıştır. Listede bazı arkadaşları tenzih ederek sadece bir arkadaşım dışında tecrübeli hiç bir meclis üyesi arkadaşımın olmadığını görmekteyiz. Listede çok az sayıda partili arkadaşımızın olduğunu ağırlıklı olarak parti dışından kişiler tespit edildiğini, Partinin ilkelerini ve vizyonunu taşıyacak bir ekip kurulamadığını gördüğüm, bu listenin Torbalı Belediyesi'ni yönetmekte zafiyet göstereceği kanaatine vardığım ayrıca böyle bir listeden dolayı sorumlu tutulmamak adına bunu siz kamuoyuyla paylaşıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim