İzmir Bergama'da bir kişi öldürüldü İzmir Bergama'da bir kişi öldürüldü
Katlı Otopark’ın temel atma töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir’in kimseye muhtaç olmadığını belirterek, “İzmir kalkınmasını da, gelişmesini de sürdürebilecek insan yapısına, iradeye ve onura sahip bir kenttir” dedi. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bergama Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan 350 araç kapasiteli Bergama Katlı Otoparkı’nın temeli törenle atıldı. 5 milyon 347 bin TL’lik maliyetinin %80’i Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan katlı otoparkın temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçedeki otopark ihtiyacını giderecek projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.
Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“İZBAN’ın Bergama’ya getirilmesi çalışmaları Devlet Demiryolları ile birlikte yürütülüyor. Yol güzergahı ve raylar Devlet Demiryolları’na ait. Geri kalan 8 istasyon, 11 karayolu geçidi, 23 tane menfez ve alt geçitler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Biz hazırız. Torbalı’ya gidiyoruz, ardından Selçuk’un ihalesine çıkılacak. Orada kamulaştırma olmadığı için hızlı ilerliyor. Zaman söyleyemiyorum ama TCDD’ye bağlı. İZBAN, Bergama’ya gelecek. Bergama halkı, İzmir’e hem diğer şehirlere daha ucuz ve konforlu seyahat edebilecek.”
Bergama’nın 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacak olmasına rağmen, zaman kaybetmemek için alışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, ilçe belediyelerinin projelerine destek verdiklerini kaydetti. Başkan Kocaoğlu, “Ülkenin kalkınması için mutlaka tarımın, üretimin, ihracatın artması gerekiyor. 10 senedir tarımı ve hayvancılığı destekliyoruz. Desteklemeye de devam edeceğiz. Fidan dağıtacağız, üretimi destekleyeceğiz” diye konuştu.
Bergamalılar’ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıllık dönemde gerçekleştirdiği icraatlardan kısa bir özet sunan Başkan Aziz Kocaoğlu, sadece son bir ayda temelini attıkları ve devam eden projelerinin toplan maliyetinin 1,5 milyar TL olduğunu açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi’nin maliyeti 61,5 milyon lira. Cumartesi günü bir tanesini hizmete aldığımız 15 vapurun ihale bedeli 117 milyon Euro. Devam eden fuar projesinin toplam ihale bedeli 400 milyon lira. Sadece bir ayda temeli atılan ve devam eden yatırımların değeri 1,5 milyar TL’dir. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. 10 senedir İzmir’de 1 liralık mal satmadım. 995 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Yol açmak, kavşak açmak, hizmet alanı yapmak, fuar alanı, mezarlık yapmak için kamulaştırma yaptık. 2013 yılının sonuna kadar 6 milyar 138 milyon liralık yatırım yaptık. Merkezi hükümetin 11 yıldır özelleştirme adı altında İzmir’de sattığı gayrimenkullerinin toplamı 5 milyar lira. 11 yılda yaptığı yatırım ise 5 milyar 300 milyon lira. Vali kalkar ‘11 milyar lira’, milletvekili ‘15 milyar’, Sayın Başbakan gelir ‘21 milyar lira’ der. Bunun aslı 5,5 milyar TL’dir. Merkezi bütçeden 11 yılda kentimize layık görülen yatırım budur. 2012 yılında İzmir’in merkezi hükümete verdiği vergi ise 37,5 milyar TL’dir.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İzmir Binali Yıldırım’a muhtaç” sözlerine de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir hiç kimseye muhtaç değildir. Binali Yıldırım’a hiç değildir. Aziz Kocaoğlu’na da değildir. İzmir, kendi göbeğini kendi kesecek. Çok uzun yılardan beri merkezi hükümetten katkı almadan, para pul istemeden Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarıyla yapacağı işlerin Ankara’ya bağlı izinleri geciktirildi. İzmir kalkınmasını da, gelişmesini de sürdürebilecek insan yapısına, iradeye, onura sahip bir kenttir” dedi.
Yeniden aday gösterilen Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte tek yürek olup Bergama’nın 114 köyüne, 5 beldesine ve merkezine hizmet etmek için Mayıs ayında çıktıkları yolda çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “Ülkenin aydınlığa gitmesi için, ülkede hukuk devleti, adalet için, ülkede eşitlik ve adil paylaşım için, tarım sanayi turizmin kalkınması ve bu kentte yaşayan insanların lokmasının büyümesi, sözün özü yerelde kalkınma için yola çıktık. Sizin desteği ve teveccühüyle yola devam edeceğiz. Bir tek hedefimiz var, sizlere layık olmak” dedi.
Belediyeye ek yük getirmeden kendi imkanlarıyla 34 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise “Bugün anlamlı bir gün. Bergama’nın en büyük sorunlarından birini çözüme kovuşturmak için yola çıktık. Projenin başlamasında ve sürdürülmesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı çok büyük. Başkan Aziz Kocaoğlu’na Bergamalılar adına teşekkür ediyorum. 30 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanıyoruz, arkamızda büyük bir güç olacak. Daha şimdiden bu gücü hissetmeye başladık” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tören öncesinde Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ile birlikte ilçe pazarını ziyaret ederek, esnaf ve üreticilerle sohbet etti.
Editör: TE Bilişim