Off Road Şampiyonası 2. Ayak Yarışları Sona Erdi Off Road Şampiyonası 2. Ayak Yarışları Sona Erdi
Ancak, rüzgarın etkisiyle yangın diğer evlere sıçradı. Yan yana bulunan evlerin ahşap olması sebebiyle yedi ev tamamen yandı. Bulduk köyünün Aşağı Mahallesi'nde çıkan yangında yedi ev, bir ahır, arı kovanları ile tarım aletleri zarar gördü. Yangına Eskipazar, Karabük, Safranbolu, Çerkeş, Gerede belediyeleri itfaiyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

Yangının tamamen söndürülmesi ile Karabük İl Özel İdaresi'ne bağlı greyderler evlerin enkazlarını kaldırmaya başladı. Can kaybının meydana gelmediği köyde, 23 hane bulunuyor. Sabah saatlerinde olay yerine gelen Karabük Valisi İzzettin Küçük, "Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Devlet olarak gereken her tedbiri alarak kısa zamanda evleri inşa edeceğiz. Yangın, sabah 04.30 civarında bir kaza sonucu çıktı. Sonuçta bir hasar var. Bölgede her gün yüz kişiye çıkacak şekilde sıcak yemek dağıtacağız.

Evlerin bitişik olması yangına yapılan müdahaleyi zorlaştırdı. Zarar gören mal kayıpları temin edilir. Süratle evsiz kalan vatandaşlarımıza, ilk etapta prefabrik
konutlar getireceğiz. Daha sonra kalıcı konutlar yapılacak. Her türlü tedbirimizi aldık" dedi. Vali İzzettin Küçük'ün ardından 23. Dönem TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vatandaşlara, geçmiş olsun temennisinde bulunan Şahin, kısa sürede kalıcı konutların yapılacağını ifade etti.


Editör: TE Bilişim