Karşıyaka’da “Yerel Yönetimlerde Etkili Geri Dönüşüm" Karşıyaka’da “Yerel Yönetimlerde Etkili Geri Dönüşüm"
2011 yılının çevrecileri plaket ve berat ile ödüllendirildi. Törene Belediye Başkanı Cevat Durak ve eşi Birsen Durak, Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İl Emniyet eski Müdürü Halil Tataş, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Son derece eğlenceli başlayan çevre ödülleri töreninde İnci Şener İlköğretim Okulu ile Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu öğrencilerinin renkli kostümleri ile yaptığı dans gösterileri misafirlerden büyük alkış aldı. Miniklerin çevre ve doğa ile ilgili açtığı dövizler de son derece dikkat çekiciydi.

Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cevat Durak törende yaptığı konuşmada belediye olarak çevreye yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı. Çevreci yatırımlar yaparak ilerlemeye çalıştıklarını belirten Başkan Durak “Dünyada karbondioksit gazının azaltılması için çalışmalar yapılıyor. Avrupa’da 3 binin üzerinde belediyenin üyesi olduğu Belediye Başkanları sözleşmesine de ülkemizden ilk imza koyan biziz. Karbondioksit oranını %20 azaltma sözü verdik. Sürdürülebilir enerji ve su kaynaklarının korunması için imza attık. Avrupalıyız diyoruz. Çevreye daha çok önem vermeliyiz. “ dedi. Temiz çevre için bisiklet projesini hazırladıklarını, ayrıca doğal gaz ve jeotermal enerjinin de önemine dikkat çeken Durak, temiz enerjinin büyük önem taşıdığını, herkese de bu konuda büyük görevler düştüğünü söyledi.



Vali yardımcısı Ardahan Totuk da Başkan Cevat Durak’ı çevreyle ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı kutlarken konuşmasında dünyada sanayi devriminden sonra çevre kirliliğinin hızla arttığına dikkat çekti. Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ise orman yangınları ile ilgili açıklamalar yaptı ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

İzmir Ata Koleji ödüle layık görüldü.

Kişi dalında ise Koruyucu Aileler Derneği Başkanı Rukiye Urgancı, bireysel olarak yapmış olduğu atık pil, kullanılmış kızartmalık yağ toplama çalışmalarıyla Çevre Ödülünü kazanan isim oldu. Okul dalında 2011 yılı mansiyon ödülleri ise Miyase İnceer İlköğretim Okulu, Özel gelişim İlköğretim Okulu ve Lisesi, Özel Ekin Koleji, Behçet Uz Anadolu Lisesi, Kişi dalında mansiyon ödülü ise Nurgül Özalp’e verildi.

Kazananlara ödüllerini Belediye Başkanı Cevat Durak, Vali yardımcısı Ardahan Totuk, Başkan Durak’ın eşi Birsen Durak, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Halil Tataş ve meclis üyeleri verdi.



Editör: TE Bilişim