Karşıyaka’da çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor Karşıyaka’da çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor
Karşıyaka Çarşı’da denetimlerini aralıksız sürdüren ekipler, ruhsatsız 2637 işyerini ruhsatlandırırken, bir ayda 790 işyerine de işgaliye cezası kesti.

İlçe sınırları içinde faaliyet gösteren bütün esnafın kayıt altında olmasını istediklerini, belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ruhsat işlemlerini hızlandırdıklarını belirtirken, çarşıda ruhsatsız iş yeri kalmadığı müjdesini de verdi. Vatandaşlardan mağdur olmamaları için önlemlerini başta almalarını isteyen Başkan Durak, “ Yaklaşık 10 aylık bir süre içerisinde denetlenen 4300 işyerinden ruhsatsız olan 2637 tanesi ruhsatlandırılmıştır. Karşıyaka bölgesinin ruhsat problemlerini çözen Zabıta ekiplerimiz bundan sonra Bostanlı bölgesine yoğunlaşacaktır” dedi. Yol ve kaldırımları işgal eden esnafa önce uyarıda bulunan zabıta ekipleri, uyarı sonrasında işgale devam edenlere, idari para cezası kesiyor.

Çarşıdaki denetimlerini aralıksız sürdüren Zabıta ekipleri son 1 ayda yaptığı kontrollerde 790 işyerine işgalden dolayı idari para cezası kesti. İşgallerin devam etmesi halinde ceza uygulaması devam edecek ve yaptırımlar daha da ağırlaşarak.

Karşıyaka Haberleri
Editör: TE Bilişim