Çöplüğe terk edilen sahipsiz köpeklere hayvanseverler sahip çıktı Çöplüğe terk edilen sahipsiz köpeklere hayvanseverler sahip çıktı
Edinilen bilgiye göre, Aktekke Mahallesi Kurna Sokak üzerinde bulunan 3 katlı boş ahşap binanın zemin katında bulunan elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın gece saat 03.00 sıralarında başladı. Kısa sürede büyüyen yangını fark eden mahalleli durumu hemen itfaiyeye bildirdi. İhbarı alır almaz olay yerine gelen polis ekipleri ile itfaiye ekipleri, kısa sürede büyüyerek çevrede bulunan diğer binalara sıçrayan yangın nedeniyle bütün binaları boşalttı. İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı 6 araç, Orman Bölge Müdürlüğü'nden bir arazöz ve Şeker-İş'e ait bir arazözle birlikte yaklaşık olarak 60 itfaiye erinin müdahale ettiği yangın, sabah saatlerinde 08.30 gibi kontrol altına alınabildi. Binaların ahşap olması nedeniyle kısa sürede büyüyen yangın çevrede bulunan 3 binaya daha sıçradı. Büyük güçlükle kontrol altına alınabilen yangında dumandan etkilenen aileler olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yangında, can kaybı yaşanmazken, 4 ev yanarak kullanılamaz hale geldi.
Mahalle sakinlerine korku dola anlar yaşatan yangın, sabah ezanı okunduğu esnada namaza kalkan vatandaşlarda şok etkisi yaşattı. Vatandaşlar, cayır cayır yanan evleri görünce rüya sandıklarını ve bir anda inanamadıklarını söyledi. Ayrıca bir vatandaş, yangını rüyasında gördüğünü, bir anda terler içinde uyandığını belirterek, hemen camdan baktığında yanan evler karşısında büyük korku yaşadığını ifade etti.
Henüz evini yeni restore ettirerek eşi ve kızıyla birlikte oturmaya başlayan Dursun Tiryaki'ye (58) ait evle birlikte eşiyle birlikte yaşayan Ali Kirman'a (65) ait ev ve İran'dan mülteci olarak eşi ve bir çocuğuyla Kastamonu'ya gelen Naser Mouloudi'nin kaldığı ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
6 saatlik yoğun bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına alabilen itfaiye ekipleri, soğutma çalışmaları yaparken, binadan büyük bir parça düştü. İtfaiye ekiplerinin son anda fark ederek kaçtığı parça olası bir tehlikeyi de önlemiş oldu.
Yangın söndürme çalışmalarını yerinden inceleyen ekipler, yaptığı açıklamada, "Gece saat 03.00 sularında Aktekke Mahallesi'nde Kurna Sokak'ta bulunan metruk binada yangın çıktı. Ekiplerimiz anında müdahale etti. İtfaiyeye ait 6 araç dışında, Orman'a ve Şeker-İş'e ait arazözlerin de yardımıyla yangını kontrol altına aldık" dedi.
Kastamonu'nun birçok yerinde bulunan yangın vanalarının hayat kurtardığını açıklayan yetkililer, kısa sürede suyu biten itfaiye araçlarını her mahallede bulunan yangın vanalarından temin edilen suyla doldurduklarını açıklayarak, yangınlara bu vanalarla kısa sürede müdahale edebildiklerini söyledi.
Yangının ihbarını veren Hakan Dingel ise, gece internet oynadığını ve komşusuyla birlikte kullandığı internetinin kesilip camdan dışarı bakmasıyla yangını fark ettiğini söyledi. Bunun üzerine hemen durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdiğini anlatan Dingel, erken fark edilmemesi durumunda gece uyurken yangına yakalanan ailelerin bir faciaya sebep olabileceğini belirtti. Ayrıca Kastamonu Belediyesi'nden bir yetkili, yangın nedeniyle evi yanan vatandaşlara yardımda bulunacaklarını belirterek, "Eşyaları yanan halkımızın eşyalarını alacağız. Kesinlikle hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.




Editör: TE Bilişim