Kılıçdaroğlu Resmen Açıkladı: Özgür Özel Adaylığını İlan Edecek.. Kılıçdaroğlu Resmen Açıkladı: Özgür Özel Adaylığını İlan Edecek..

 Yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, değişim, dönüşüm ve aydınlık bir Türkiye için yola çıktıklarını söyledi.

Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen CHP’nin 34. Olağan Kurultayı’nın ilk gününde genel başkanlık seçimi yapıldı. Bin 282 kayıtlı delegeden bin 232'sinin sandık başına gittiği seçimde, 68 oy geçersiz sayıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, geçerli bin 164 oyun tamamını alarak tekrar genel başkanlığa seçildi.

Sonucun açıklanmasından sonra bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Değişim için, dönüşüm için yola çıktık, aydınlık bir Türkiye için yola çıktık. Hiç kimseyi ötekileştirmeden yola çıktık. Bu cennet ülkeyi yaşanabilir bir ülke yapmak için yola çıktık" dedi. Kimsenin yatağına aç girmediği bir Türkiye hedeflediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, herkese teşekkürlerini sundu.

GÜL'DEN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 34. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlığa yeniden seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’na bir tebrik telgrafı göndermiştir" denildi.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutladı.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na yeniden seçilen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu‘na bir kutlama mesajı göndermiştir" denildi.

Editör: TE Bilişim