Ömer Çelik'i tebrik ziyaretleri sürüyor Ömer Çelik'i tebrik ziyaretleri sürüyor
Kurul toplantısı öncesi saygı duruşunda bulunuldu; ETİK'in çalışmalarını belirten sinevizyon gösterimi yapıldı. ETİK Başkanı Mehmet İçler, "30 yıldır turizmden çok yol katettik. 30 milyon turist eşiğini aştık. 28 milyar doları turizm sektörü geçmiş bulunmaktadır. Hedefimiz 50 milyon ziyaretçi 50 milyon dolar" ifadelerini kullandı.İçler; en fazla istihdamın turizm seköürnde gerçekleştiğini işaret etti.

TÜROB Genel Başkanı Timur Bayındır, "İzmir'in darbeye ihtiyacı var. İlk ivmeyi vermek lazım. Bu da Expo ile olacak. Bu Expo'nun İzmir'e getirilmesi lazım. Sonra turizm çağlayan gibi akacak. Düşünsenize İzmir'de Expo, İstanbul'da Olimpiyat... İşte Türkiye budur" ifadelerini kullandı.

Türofed Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin artık her yerinde turizm yapıldığını ve reel olarak 2012 yılındaki rakamların üzerinde rakamlar yakalandığının altını çizdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, havaalanı, yollarımız çoğaldı. Anadolu'da otellerin doluluk oranı fazla,artık Türkiye dünyanın her alanında ilgi çekiyor. İzmir Akdenizin parlayan yıldızıdır ve parlayan yıldızı olmaya da devam edecek. Turizm ile ilgili en büyük projemiz de Expo'dur.Otellerin bırakacağı intiba ile Expoyu kazabiliriz" dedi.

Ege Bölgesi ile ilgili çalışmalarının müjdesini veren Bakan Günay, "Aydın müzesini inşa ediyoruz. Kaderine terk edilmişti. Müstakil ve müstesna olmasına dikat ediyoruz. Hepinizi Aydın müzesinin açılışına bekliyoruz. Kayhan Abidesini restore ediliyor. 1404 yılında Menteşe Bey tarafından inşa edilmiş, sonra 1955 depreminden sonra köy halkı terkettiği için müstesna bir eser Kayhan Abidesi cuma cami olarak açılacak. Anfik bir ortamı olacak müstesna bir gül gibi doğada bulunuyor.Hızlı bir kültür turizmi incelemsiyle şimdi oradanburaya yetiştik" dedi.



EXPO İLE İZMİR'İN TOP AYAĞINA GELDİ

İzmir'in Expo ile ilgili önemli bir yasayı çıkardıklarını belirten Günay, Expo ile ilgili şu bilgileri paylaştı:
"Expo ile ilgili bir düzen yaptık. Expo İzmir projesi değil, Expo üzerinde dünya projesidir. 2015'te dünya Exposu için yasaya ihtiyacımız oldu. İktidar ve muhalefet partileri ile son derece güleryüzle, birlikte bu yasayı çıkardık. İzmir Expo ile ilgili yasa çıkıyor ve elimizden gelen herşeyi yapacağız. Bunun altını çiziyorum. Uluslararası sergiler bünyesine başvuru yapılması gerekiyordu. Hiçbir beklenti kabul edilmeden maddi adımları bizim bakanlığımız attı."

Expo çalışmalarını Paris'ten yürütülmesinin önemini arz eden Günay, Bu işin merkezi ve Paris. Burada büro açmak gerekiyor. Hiçbir talepte bulunmadan Paris'teki turizm ofisimizi yeniden düzenledik ve Expo merkezi haline getirdik. Bütünüyle İzmir görselleriyle donattık. Şunu anlatmaya çalışıyorum. İzmir'de kendi aralarında yersiz itiraz ve tartışmalar yarattığını görüyorum.Kendi aralarında protokol kavgaları yapıyorlar.Expo 2020'yi bu tartışmalarla kaybetmeye hakkımız yoktur" diye konuştu.
İzmir'in bir dünya kenti olması için elimizde altın gibi bir fırsat geçtiğini söyleyen Günay, "İzmir'in bu top ayağına geldi. Bu bölgenin dünyaya açılması için bir fırsat. Tartışma için bunu imha etmeye,kavgaya girmeye kimsenin hakkı yoktur.İnciraltı'nda bütün bir alanı yeşil olarak İzmir'e armağan olacak bu yasa da yazıyor. Termal turizm çalışması yapıyoruz. Yatak turizmi ile turizmin bir bağlantısı var. Expo için bunu arttırmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim