Ömer Çelik'i tebrik ziyaretleri sürüyor Ömer Çelik'i tebrik ziyaretleri sürüyor
Üst düzey bürokratlarıyla İzmir'e gelen Bakan Çelik, Türkiye'nin turizm gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttığını belirterek, bundan memnuniyet duyduklarını ve turizm gelirlerini daha da arttırmayı planladıklarını söyledi. Çelik, "İlgili kurum temsilcisi arkadaşlarımızla pek çok toplantı yaptık. Eylem planı çıkarıp uyguladık. Türkiye geçen yılki aynı döneme göre yüzde 10 arttırmış görünüyor. Bunun üstünde rakamla turizm gelirlerini arttırmayı düşünüyoruz" dedi.
"YARGIYA TAKILMIŞ PROJELERİN AŞILMASI DURUMUNDA ÇOK DAHA ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIZ"
İzmir'le ilgili önemli projeleri olduğunu kaydeden Bakan Çelik, toplantının bu amaçla yapıldığını kaydetti. İzmir'in turizm gelirlerini arttırmak amacıyla pek çok doğru proje yürürlüğe konulmasına karşın, bir kısmının yargı engeline takıldığına dikkat çeken Çelik, "İzmir hepimiz açısından çok önemli. Turizm sektörü açısından önemli çalışmalarımız var. Ders çalışıyoruz, pek çok doğru proje yürürlüğe konmuş. Bir kısmı yargıya takılmış. Bunların aşılması halinde İzmir'le ilgili çok daha önemli adımlar atabileceğiz. İzmir ve İzmir logosu Türkiye'nin tanıtım logosunda önemli yer tutuyor. Şimdi bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Onların görüşünü dinleyip istifade edeceğiz" diye konuştu.

"BİRİNCİ GÜNDEM MADDEMİZ EXPO"
Bakan Çelik, İzmir'in EXPO 2020 adaylığının da kendileri başta olmak üzere tüm bakanların ve hükümetin birinci gündem maddesi olduğunu dile getirerek, "Birinci gündem maddemiz EXPO ile ilgili toplantımız var. Dünyanın neresine gidersek gidelim mutlaka EXPO ile ilgili gündem maddemiz oluyor. İnşallah sonuca yaklaşıyoruz. Türkiye ve İzmir için faydalı olacağına inanıyoruz" temennisinde bulundu.

"ATATÜRK MÜZESİ 330 GÜN SONRA TAMAMLANACAK"
Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, kötü durumda olduğu eleştirileri yapılan Atatürk Müzesi olarak nitelendirilen Atatürk Evi'ni de ziyaret edeceklerini belirterek, İzmirlilere müjde verdi:
"Atatürk Müzesi olarak değerlendirdiğimiz yeri Atatürk Evi'ni ziyaret etmeyi düşünüyorum. 14 Kasım'da ihale yapılacak, ihale yapıldıktan sonra yaklaşık tam rakamı 330 gün içerisinde orayı da tamamlayacağız. O meseleyle yakından ilgileniyoruz."

"BAŞBAKANIMIZIN AÇILIŞINI YAPACAĞI KONGRE MERKEZİNİ DE ZİYARET EDECEĞİM"
İzmir ziyareti kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açacağı Kuşadası'ndaki kongre merkezine de gideceğini belirten Bakan Çelik, "Sayın Başbakanımızın gelmesiyle açılacak olan kongre merkezini ziyaret edeceğiz. Daha sonra Kadıkale'yi ziyaret edeceğim. Arkadaşlarımız vardığımız sonuçları size duyuracak" dedi.

"İZMİR ÖNEMLİYDİ, BUNDAN SONRA DAHA FAZLA ÖNEM VERECEĞİZ"
Bakan Çelik, İzmir'e verdikleri önemi ise şu şekilde ifade etti:
"Bakanlık olarak arkadaşlarımızla, yüksek müdürlerimizle birlikte İzmir'e geldik. Bütün üst düzey bürokrat arkadaşlarımız burada. İzmir'deki meseleleri gözden geçireceğiz. En pozitif sektördür turizm. Sürekli sorunları aşma iradesi gösteren, büyük vizyona sahip, Türkiye'nin ekonomisi ve tanıtımı için, insani ve kültürel diplomasiye verdiği katkı nedeniyle son derece stratejik. Her toplantımız önemli, yeni sonuç ve vizyonlara kavuşuyoruz. İzmir önemliydi bundan sonra daha fazla önem vereceğiz. İzmir'de de çok pozitif bir hava var. Umarım bundan sonra çok daha fazla elimizden gelen gayreti göstereceğiz."
Bakan Çelik'in katıldığı toplantıya; İzmir Valisi Mustafa Toprak, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Tur Operatörleri Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, Egeli Turizm İşletmecileri Derneği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilişim