Amasya’da iki otomobil çarpıstı:1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı Amasya’da iki otomobil çarpıstı:1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı
 Amasya Müftüsü İpek, “Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu geceyi hakkıyla değerlendirmek, ibadet, dua ve istiğfar ile ihya etmek, bin ay ibadet etme sevabını kazandırır” dedi.
14 Ağustos Salı gününü, Çarşamba gününe bağlayan gecenin Kadir Gecesi olduğunu belirten İpek, “Kandil geceleriyle başlayıp, üç aylarla devam eden ve mübarek Ramazan ayı ile her tarafı kuşatan bir manevi atmosferden geçtik. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın son günlerine ulaşmak ve bir Kadir Gecesi’ni daha idrak etmek üzereyiz. Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek ay Ramazan ayı, tek gece Kadir Gecesi’dir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu geceyi hakkıyla değerlendirmek, ibadet, dua ve istiğfar ile ihya etmek, bin ay ibadet etme sevabı kazandırır. Ramazanın son günlerinde bol bol ibadet etmeli, daha çok dua etmeliyiz” diye konuştu.
Kur'an-ı Kerim’in Kadir Gecesi indirilmeye başlandığını anımsatan İpek, “Peygamberimiz bu gecenin değerini ‘Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Kadir Gecesi’ni ihya ederse geçmiş günahları af olur’ demiştir. Bu gecedeki ilahi ziyafete ve Kur’ani sofraya, başta Cebrail aleyhisselam olmak üzere melekler de iştirak eder, bizleri sevindirirler. Meleklerin peyderpey inmesiyle yeryüzü manevi bir atmosfere bürünür. Melekler, müminlerin etrafını kuşatarak, onlara Rablerinin bağış ve rahmetini müjdelerler. Tan yeri ağarıncaya kadar devam eden bu ulvi tecelli, ümmet-i Muhammed’in gönüllerine zengin bir huzur ve saadet dalgası eriştirir. Kadir gecesi müminler için baştan sona kadar selamdır, hayırdır, rahmettir, mağfirettir. Bu nimetlerden faydalanmak için bu geceyi iyi değerlendirmeli, kaza namazları kılmalı, Kur'an-ı Kerim okumalıyız” şeklinde konuştu.
Müftü İpek, Kadir Gecesi Sultan Beyazid Camisi’nde iftardan sonra gecenin önemiyle ilgili vaaz ve mevlit programı da düzenleyeceklerini kaydetti.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim