Kültür merkezi'nde türkü dolu ilk etkinlik Kültür merkezi'nde türkü dolu ilk etkinlik
 4 işçinin emekli olması nedeniyle, kalan 126 işçinin ücret farkları pazar günü hesaplarına yatırıldı. İşçiler, sevinç ve mutluluklarını Ödemiş Belediyesi önünde basın açıklaması yapıp, lokma döktürerek kutladı. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Belediye-İş Sendikası temsilcisi İbrahim Yumlu ile birlikte işçilerin basın açıklamasına katıldı.
Başkan Keskin burada yaptığı konuşmada, toplu sözleşme sürecinde yaşananları şöyle anlattı: “2005 yılında 130 belediye işçimiz Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikasının üyesi yapıldı. 1 Mart 2009 tarihinde imzalanması gereken işçilerin toplu iş sözleşmesi imzalanamadı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerde belediye başkanı seçildikten sonra, yapılacak toplu sözleşmede tek anlaşmazlık konusu ‘süre’ olmuştu. İşçilerin alacağı zam ve ikramiyeler konusunda bir sıkıntı yaşanmadı. Ancak, Ödemiş Belediyesi olarak bir yıllık sözleşme yapmak istedik. Sendika bu bir yılı kabul etmeyip, 2 yıl olmasında ısrar etti. 15 Ekim 2009'da anlaşma yapmak üzere sendika yetkilileri geldi. Geçen sıkıntılı süre sonunda 2 yılı da kabul eden belediyenin imzaya davet etmesine rağmen, bu kez sendika bir yıl olmasını istedi ve anlaşma sağlanamadı. Belediye işçilerimiz de sendika değiştirerek, Belediye-İş sendikasına geçtiler. Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikası ile Belediye-İş sendikası arasında yetki karmaşası oldu ve mahkeme süreci başladı. 27 aylık mağduriyetin ardından 2 Haziran 2012 tarihinde, belediye işçilere 550 lira ek ücret zammı verdi. Mahkeme sonucuna göre (geçmiş üç yıl) yetki Belediye-iş sendikasına verildi. 4 Haziran 2012 tarihinde, Önceki 1 Mart 2009 ile 29 Şubat 2012 tarihleri arasındaki süre için Belediye ile Belediye-İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 19 Kasım 2012 tarihinde de işçilerimizin 1 milyon 200 bin liralık ücret farkları da Belediyemiz hesap işleri müdürlüğünce işçilerimizin hesaplarına yatırıldı. Bu tarih itibariyle geçmişe yönelik işçilerimize borcumuz kalmadı. Bu uzun sürecin ardından artık işçilerimiz ücretlerini aldılar. Hem belediyemize, hem de işçilerimize hayırlı olsun.”
Belediye-İş Sendikası Ödemiş temsilcisi İbrahim Yumlu da, “İşin boyutu paranın hesaba yatması değil, burada esas mücadelemiz; birleşince, tek ses olduğumuzda daha güçlü duruma gelmemizdir. İşçi olduğumuzun bilincini bizlere öğreten ve sebep olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim