CHP Ödemiş Dönmez Dedi CHP Ödemiş Dönmez Dedi
Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Grubu,Yunanistan’a buradan da feribotla İtalya’ya hareket etti. İtalya’da Roma ve Pisa şehirlerini gezen Ödemiş heyeti daha sonra Fransa’da Monaco, Nice ve başkent Paris’te de incelemelerde bulundular.Buradan Münih’e geçen Ödemiş heyeti gezinin ardından Avusturya’nın başkenti Viyana ve Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de şehir gezisi yaptı.

Makedonya’nın Üsküp şehrini ziyaret eden Ödemiş heyeti festivalin yapılacağı Ohrid şehrine geçti. Burada 3 gün boyunca Ödemiş ve yöresinin halkoyunlarını tanıtan Halk Eğitimi Merkezi ekibi,Zeybek-Kız Grubu, Zeybek-Erkek Grubu ve Ağrı-Kız Grubu oyunlarını başarıyla sergileyerek katılanlardan büyük alkış aldı.

Festivale renk katan Ödemiş heyeti festivalin son gecesi de Ankara AGEM Derneği ve diğer ülkeler Litvanya, Hırvatistan, Bulgaristan’ın ekipleriyle düzenlenen eğlencede doyasıya eğlenerek, yorgunluk attı.

Festival’in ardından Yunanistan’da Atatürk’ün doğduğu Selanik’e hareket eden Ödemiş heyeti, Türk Konsolosluğu’nun bahçesindeki Atatürk’ün evini ziyaret etmek istediyse de tadilat çalışmaları nedeniyle giriş izni alamadılar.  Dans grubu,Selanik’teki gezinin ardından yurda döndü.


Ödemiş Haberleri




Editör: TE Bilişim