Foça'yı Festival Sevinci Sardı Foça'yı Festival Sevinci Sardı
Yaşadığı süre içinde sayısız okul yaptıran ve bugüne dek verdiği burslarla onlarca öğretmen, doktor ve mühendisin yetişmesine vesile olan hayırsever iş adamı, kalp krizi geçirmesi sonucu kaldırıldığı Foça Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Midilli’nin ani ölümü ilçe halkını yasa boğdu.

Ölüm haberini alan Foçalılar Midilli’nin Foça Demokrasi Meydanı’nda ki özel ofisine akın etti. Burada taziyeleri kabul eden yeğeni Haydar Çelebi, “Dayım çocuk sahibi olamadığı için beni öz evladı gibi görürdü. Beni o yetiştirdi. Ölümüne inanamıyorum. O ömrünü vatanına, ulusuna ve onun yücelmesine adayan bir insandı. Onu kaybetmenin acısını yüreğimde hissediyorum” dedi.

Acılı aileyi yalnız bırakmayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da; “Başta eğitim alanında olmak üzere ilçemize sayısız eserler kazandıran saygıdeğer büyüğümüz Reha Midilli’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.Tüm Foça halkımızın başı sağ olsun” diye konuştu.

Hayırsever iş adamının cenazesi Pazartesi günü öğle namazına müteakip, Foça Fatih Cami'inde kılınacak cenaze namazından ardından Foça ilçe kabristanlığında ki aile mezarlığında toprağa verilecek.

REHA MİDİLLİ KİMDİR?

Türkiye’nin en büyük ödüllerinden olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen ve 7., 8. ve 9. Cumhurbaşkanları tarafından Takdirname ve Şükran Ödülleri ile onurlandırılan Reha Midilli 1973 - 1980 yılları arasında iki dönem Foça belediye başkanlığı görevinde bulundu.Foça’da uzun yıllar Çiftçilik,hayvancılı,zeytinyağı üretimi ve ticareti, otomobil işletmeciliği ve nakliyecilik, inşaat sektörü ve gayrimenkul alım satım gibi çeşitli alanlarda ticaret ile uğraşan Midilli Foça'nın gelişim ve değişiminde önemli hizmetlerin altına imzasını atan isim oldu.

Reha-Necla Midilli Vakfı’nın da Kurucusu ve Onursal Başkanı olan Reha Midilli, Foça belde ve köylerine kazandırdığı sayısız okulun yanı sıra İlçe’ye spor salonları, yaşlılar evi, kültür merkezi ve sosyal tesisler kazandırdı.


Editör: TE Bilişim