İşçi Partisinden Foça'daki Ağaç Kıyımına Suç Duyurusu İşçi Partisinden Foça'daki Ağaç Kıyımına Suç Duyurusu
Geçen Cuma günü geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirerek Foça’yı yasa boğan Midilli için merhumun kendi adını taşıyan Foça Reha Midilli Anadolu Lisesinde tören düzenlendi. Sevenlerinin gözyaşlarını tutamadığı törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Garnizon Komutanı, İlçelerin belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, Siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hayırsever Midilli’nin yeğenleri Akın Doğu ve Haydar Çelebi taziyeleri kabul etti. Midilli’nin sevenleri üzerine Türk Bayrağı örtülen tabuta sarılarak ağladı. Midilli’nin yeğeni Haydar Çelebi, dayısını bu şekilde görmeyi hiç hayal etmediğini belirterek üzüntüsünü dile getirdi.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Midilli’nin babası ile aynı dönemde belediye başkanlığı yaptığını belirterek şöyle konuştu: “Kişiler vardır varlık sahibidir. Belirli koşullarda para kazanılmıştır. Mevkiler makamlar elde edilmiştir. Fakat yine kişiler vardır ki kanaat önderidir. Kentte her konuda yapılan her iyi şeyin altına imza atarlar. Bu kanaat önderleri belirli konuları aşmışlar ve kenti ile bütünleşmiş insanlardır. Böyle insanlar ancak bu şekilde yaşamlarından keyif alır. Reha amca da böyle bir insandır. Foça’nın her taşında her toprağında soysal kültürel ve eğitime yönelik projede imzası vardır. Foça, bir anlamda Reha Midilli demektir."

Foça’nın büyüklerinden birinin Reha Midilli olduğunu anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi: "Bir insanın belediye başkanlığı yapması, tüm derneklerde sosyal faaliyetlerde bulunması, öncülük, liderlik yapması her insana nasip olacak iş değildir. Reha amca bunların hepsini kimseyi kırmadan üzmeden o engin deneyimiyle, insan sevgisiyle başarmış yaşatmıştır. Bizlere ve bizden sonra gelecek olan nesillere Reha amcayı yaşatmak, eserlerine sahip çıkmak görevi düşmektedir.”

Konuşmasında Foça halkına baş sağlığı dileyen İzmir Valisi Cahit Kıraç da, “Sadece Foça halkı değil, tüm İzmir halkı değerli bir büyüğünü kaybetmiştir” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Foça denilince akla ilk gelenlerdendi Reha Midilli, en son bugün burada bulunduğumuz lisenin açılışında beraberdik. Sevenleri ile birlikte çok güzel bir tören yapmıştık. Şu ana kadar yapmış olduğu eserlerin hangi hizmetlere vesile olduğunu çok yakinen biliyorum. Henüz bitirip açamadığı eserleri var. İnsanoğlu fanidir ölümü elbette tadacaktır. Ama insanı ölümsüzleştiren koyduğu eserlerdir."



Reha Midilli'nin de bu eserleri ile ayakta olduğunu anlatan Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlelebet de yaşayacaktır. Ondan hizmet alanlar o sevgiden, o coşkudan istifade edenler Reha Midilli’yi her zaman rahmetle anacaklardır. Ona sevgi saygı göndereceklerdir. Bugün çocuktan kadına, yaşlısı üniteler ve özellikle sıkıntı içerisinde olan yaşlılarımızın barınacağı huzur evini Foça’daki insanların hizmetine sunmak için çok düşünce ve gayretleri vardı. Verdiği en önemli mesajda ‘yaptığı bu hizmetlerden yetişen insanlardan daha çok Reha Midilli’ler doğsun düşüncesidir. Foça, Reha Midilli’yi yaşatmak istiyorsa onu aratmayacak çocuklar yetiştirmesi gerekiyor. Reha Midilli bıraktığı eserlerle her zaman rahmetle, şükranla anılacaktır. Bu eserlerde yetişen gençlerimiz, çocuklarımız ileriki yıllarda Reha Midilli’nin eksik bırakıp tamamlayamadığı hizmetleri kaldığı yerden alarak menziline doğru götürecektir."

Foça Reha Midilli Anadolu Lisesindeki törenin ardından Midilli’nin cenazesi Kayalar Camisine omuzlarda getirildi. Midilli'nin cenaze namazı burada kılındı. Hayırsever Midilli’yi bu son yolculuğunda iş, sanat, siyaset dünyasından çok sayıda isim ve sevenleri yalnız bırakmadı. Cenaze namazında kalabalık dolayısıyla izdiham yaşandı. Kayalar Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Foça İlçe Kabristanlığına yine omuzlarda getirildi. Midilli, buradaki aile mezarlığında okunan dualar eşliğinde toprağa verildi.


Editör: TE Bilişim