“BM Barış Gücü Askerlerinin KKTC’deki Müdahalesi Asla Kabul Edilebilir Bir Durum Değildir” “BM Barış Gücü Askerlerinin KKTC’deki Müdahalesi Asla Kabul Edilebilir Bir Durum Değildir”
 


Bize bazı çevreler "Bize ne Suriye'den, Irak'tan, Somali'den" Onlara diyorum ki, Çanakkale'ye gelin. Buradaki mezar taşlarını okuyan birinin bu tür düşüncelere katılması mümkün değil. Çanakkale aslında aramızdaki sınırların nasıl suni olduğunun bir kanıtıdır.
Her meslek kutsaldır. Ama hekimliğin ayrı bir yeri vardır. Çünkü şifaya aracılık ediyor. Peygamberimizin kaybedildiği takdirde kıymeti anlaşılan şeyin sıhhat olduğunu bildirmiştir.

YAŞADIĞI ŞAŞKINLIĞI ANLATTI

Sağlık sistemimizin 12 yıl önceki halini biliyorsunuz. Hele hele Savaş Ay'ın bir programı vardı, o neydi Yarabbim. SGK genel müdürü belli o zaman zaten biliyorsunuz. Sağlıkta köhne sistemi değiştirip yeni sistemi kurmak için çok çalıştık. 
Çok önemli bir yerdeyiz. Eksikler yok mu? Tabii ki var. Ama azmimiz onları da çözecek.NEREDEN NEREYE GELDİK"

Az önce fotoğraf sergisine bakarken iki merkepe bağlanmış sedyeden ambulans uçaklara geldik. Köpeklerin çektiği kızaklarla hamile kadınlarımız şehir merkezine getirilirdi. Bunlar 15 yıl önce yaşanan manzaralardı.
Hep beraber çok çalıştık, çok mücadele verdik. Eksikler yok mu? Var. Tüm sorunları çözmek için çalılşıyoruz.

"O UZANAN EL İHANET HALKASIDIR"

Sağlık personelimize uygulanan şiddeti lanetliyorum. Fedakar hekimlerimizin bu sıkıntısını çözeceğiz. Bir doktora, bir hemşireye uzanan elin bir ihanet halkası olduğunu unutmamak gerekir.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için adımlar atıldı.

KAYNAK:SABAH
Editör: TE Bilişim