Traktör devrildi, mevsimlik işçiler yola saçıldı Traktör devrildi, mevsimlik işçiler yola saçıldı
  Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli Şehit protokolü ile ihtiyaç sahiplerinin buluşturulduğu iftar programında Türkiye Diyanet Vakfının yaptığı hizmetlerden bahsetti.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sakarya Şubesi tarafından Ramazan ayı kapsamında düzenlenecek olan 2 iftar programının ilki gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin ihtiyaç sahipleriyle aynı masaları paylaştığı iftar programında çeşitli ilahi ve kasideler okundu. Yemeğin ardından ise katılan herkese Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
TDV Sakarya Şubesi tarafından organize edilen ve özelliğinin protokol ile ihtiyaç sahiplerinin aynı masaları paylaşması, birlikte oruç açmaları olan iftar programı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Yemeğin ardından Türkiye Diyanet Vakfının yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı faaliyetleri anlatan İl Müftüsü İlyas Serenli, “Vakfımız 930 şubesi ile kültür eğitim ve soysal alanlarda bir çok faaliyetler yapıyor. Bugüne kadar 200 bin öğrenciye burs verilmiştir. Her yıl ortalama 17 bin öğrenciye de burs verilmeye devam edilmektedir. 9 adet yüksek öğrenim yurdumuz var bunların bir tanesi de Sakarya’dadır. Yurtiçinde ve Yurtdışında birçok lise, özel okul ve fakülteler vardır. Kitap ve kültür fuarları açılmaktadır. Ülkemizde kutlanan kutlu doğum programlarına destek vermektedir. Vakfımız dünyanın her yerinde insani yardım bekleyen soydaşlarımıza yardım eli uzatmıştır. Arakanda zulüm altında bulunan Müslümanlar için ilimizde 330 bin TL Vakfımız aracılığıyla yardım toplanmıştır. Bu yardımlarda inşallah yerlerine intikal edecektir. Yine Vakfımız Yurtiçi ve yurtdışında vekalet yoluyla kurban kesmektedir. Geçen sene kesilen kurban sayısı 75 bin’e ulaşmıştır” dedi.
TDV ikinci iftarını ise Çarşamba Günü İmren Izgara’da düzenleyecek. İftara şehir protokolü ile buluşacak YÖÇEYDER’e bağlı 150 vatandaş katılacak.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim