Tartışma Cinayetle Sonuçlandı Tartışma Cinayetle Sonuçlandı
 2009-2010 ve 2011 yıllarında gerçekleştirilen SBS sınavlarında üst üste üç yıl Kütahya il birincisi olan Şaphane İlçesi, 2012 yılında da il şampiyonu olma başarısını korudu.
Şaphane İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, SBS sınavlarında geçtiğimiz üç yıldan beri sürdürdükleri il birinciliğini bu yılda tekrar ederek üst üste dört yıl il şampiyonu olduklarını söyledi.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açıkladığı 2012 SBS il başarı sıralamasında Şaphane ilçesinin 350.061 puanla birinci sırada yer aldığını belirten Şaphane İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, 8. sınıf SBS puanlarının baz alındığı il başarı sıralamasında Şaphane ilçesini 342.939 puanla Simav ve 341.206 puanla Domaniç'in takip ettiğini ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle başarımızın oluşmasında katkıları bulunan öğrenci, öğretmen, yönetici ve tüm velilerimiz ile her zaman destekleriyle yanımızda olan saygıdeğer Şaphane halkına şükranlarımı sunarım. Bu bir ekip çalışmasının ürünüdür. 2005 yılından bu yana yapmış olduğumuz planlı ve programlı çalışmaların sonuçlarını istikrarlı bir şekilde son dört yılda SBS il birincisi olarak almanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2005 yılı bizim bugünkü noktaya gelmemizde bir milattır. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığımızın geçtiğimiz yıl yürürlüğe koyduğu FATİH projesini biz 2005 yılında ilçemize kazandırarak başarının temellerini atmıştık. Okullarımıza kurduğumuz akıllı tahtalar ve projeksiyonlarla beraber yıllar içinde eğitimde teknolojiyi kullanma oranımızı tüm derslerimizde yüzde 80-90'lara çıkardık. Öğretmenlerimizi teknolojiyi kullanma konusunda Halk Eğitim Müdürlüğümüzle beraber açtığımız seminer ve kurslarda eğiterek onların bu alandaki bilgi ve becerilerini artırdık. Velilerimizin eğitimlerini sağlayarak onların da eğitimin içinde olmalarını sağladık. Öğrencilerimizi sürekli motive ederek onları da bu başarıya inandırdık. Her yıl Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz aracılığı ile ilçemizde tüm okullarımızda açtığımız hazırlık kursları ve etüt çalışmaları ile öğrencilerimizi destekledik. Derslerin sonunda uyguladığımız mini testler, testlerin yanında ayda bir yaptığımız deneme sınavları ile öğrencilerimizin derslerde aldıkları bilgilerin kalıcı olması için büyük çaba sarf ettik. Yaptığımız deneme sınavlarının sonuçlarını öğrenci, öğretmen ve velilerimizle sürekli paylaşarak eksiklerimizi tamamlama konusunda hep bir dayanışma içersinde olduk. Hayalleri olmayanın geleceği de yoktur diyor bir düşünür. Özetle biz hep bu günleri hayal ettik ve ilçemizde eğitimin tüm taraflarıyla başarı için kenetlendik ve bugün bu yatırımlarımızın semerelerini topluyoruz" dedi.
Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, elde edilen bu başarıdan dolayı tüm eğitim camiasını kutlayarak, "Başarının anlamlı olması için süreklilik arz etmesi, kalıcı olması gereklidir. Ama ilçemiz bu başarıyı son dört yılda tekrarlamakla bunu ispatlamıştır. Başarımızda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bundan sonra yakaladığımız istikrarlı sonuçları geliştirerek daha iyi puanlar elde etmenin gayreti içinde olacağız. Bundan sonra hedefimiz bu alanda artık il birinciliği ile değil ilçemizi ülke çapında daha iyi konumlara getirmek olmalıdır" dedi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim