Bornova’nın en yeni sakinlerine en sıcak ‘Hoşgeldin’ Bornova’nın en yeni sakinlerine en sıcak ‘Hoşgeldin’
Altyapı atağının yaşandığı ilçeye çok sayıda yeni spor tesisi yapıldı. Önümüzdeki dönemin en önemli projeleri ise Doğanlar’a yapılacak 10 bin kişi kapasiteli Şehir Stadı ile 2 bin 500 kişilik Altındağ Spor Kompleksi oldu. Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, Bütünşehir Kanunu’nda yapılan değişiklikle amatör kulüplere yapılacak belediye desteğine getirilen binde 7 sınırının kaldırılması için de kulüplerle birlikte düzenlediği toplantı ile mücadele başlattı.
Bornova Belediyesi, 2009-2013 yılları arasında 9 branşta açtığı spor okulları ile binlerce çocuk, genç ve kadına spor yapma imkanı sundu. Dört yılda futbol, basketbol, voleybol, hentbol, taekvando, jimnastik, yüzme ve güreş okullarından 10 binden fazla Bornovalı yararlandı. Aerobik ve plates kurslarına da yaklaşık 700 kadın katıldı. En yoğun ilginin takım sporlarına gösterildiği kurslarda önemli başarılar ise bireysel branşlarda geldi. Özellikle taekvondocu ve cimnastikçiler başarıya doymadı. Bu iki branşta milli takımlara da çok sayıda sporcu verildi. Her yıl artan sporcu sayısı ve kazanılan başarılar ile birlikte yeni tesisler ve mevcut tesislere yapılan yatırımlar ilçenin spor alanındaki en önemli kazanımları oldu. Bornova Belediyesi, ilçe sınırları içerinde faaliyet gösteren amatör kulüplere de her zaman destek verdi.
SPOR ALTYAPISINA BÜYÜK YATIRIM
Spor alt yapısına önemli bir kaynak ayıran Bornova Belediyesi, bu konuda büyük projeleri hayata geçirdi. Işıkkent’te içinde kapalı ve açık yarı olimpik havuz bulunan spor tesislerini 2011 yılında hizmete sunan Bornova Belediyesi futbol sahalarını da düzenledi. Daha çok sayıda yurttaşın spor yapabilmesi amacıyla ilçedeki toprak sahalar granüllü çim ile kaplandı. Bornova’da üç olan çim saha sayısı altıya yükseldi. Daha önce toprak olan Pınarbaşı, Doğanlar ve Yusuf Tırpancı sahaları çim yapıldı. Böylece Bornova Şehir Stadyumu, Taç Sanayi ve Yusuf Tırpancı sahaları ile birlikte ilçede profesyonel anlamda futbol oynanabilecek altı çim saha oldu. 5 adet küçük futbol sahası yenilendi. Büyükpark, Serintepe Kandere Parkı ve Çamdibi Atatürk Parkı içinde bulunan sahalar ile Evka 4’te ve Atatürk Mahallesi’ndeki bu sahalar granüllü suni çimle kaplandı. Çok sayıda amatör kulübün bulunduğu Bornova’da genç yetenekler çim sahada top koşturma şansı yakalandı.

HER ZAMAN SPORCUNUN YANINDAYIZ
Bornova’nın sporun her alanında var olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Basketboldan voleybola, hentboldan futbola ve çok sayıda bireysel branşa tüm spor dallarında önemli başarılara imza atıyoruz. Ama hepsinden önemlisi binlerce yurttaşımıza spor yaptırıyoruz. İşte bu nedenle alt yapı ve tesisleşmeye ayrı bir önem veriyoruz. İlçemizde faaliyet gösteren amatör kulüpler dahil olmak üzere spora ve sporcuya verdiğimiz destekler devam edecek.” 
Editör: TE Bilişim