Üniversite karıştı: 3 yaralı, 30 gözaltı Üniversite karıştı: 3 yaralı, 30 gözaltı
 Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, “Lig başlamamasına rağmen çok ciddi çekişmeli güzel bir maç oldu. Maç gitti, geldi, her şeyin içinde olduğu bir maç oldu. Birimiz kazanacaktık biz kazandık oyuncularımı kutluyorum. 10 kişi kalmamıza rağmen iyi mücadele ettiler. Şampiyon olduktan sonra bu kupa da çok önemliydi. Sürdürebilir başarıyı devam ettirmek olan hedefimizi, kupayı alarak gerçekleştirmiş olduk. 10 kişi kaldığında ne yaparız diye düşündük, ama oyunu hep önde götürdük. Özellikle 1-0’dan sonra koparabilirdik, müsait golleri atamadık. Sezon öncesi çok önemli bir test bizim için” dedi.
Takımın çok iyi mücadele ettiğini söyleyen Terim, “Birçok arkadaşımız Melo, Burak, Ujfalusi gibi olmayan oyuncuların yerine oynayan oyuncular onların eksikliğini hiçbir zaman hissettirmedi. Oyuncuların performans olarak birbirine çok yakın olması, bir rekabete götürecektir. Bu da bize pozitif olarak dönecektir. Bunu görüyorum. Rüya takım geliyor tabirlerinden hiç hoşlanmıyorum. Ayağımızı yerden kesmemeli, ayağımıza yere sağlam basmalıyız. Koşan ve mücadele eden takım her zaman iyidir” diye konuştu.
Çok iyi bir kupa finali olduğunu ifade eden Terim, “Galatasaray taraftarları ile Fenerbahçe taraftarları her yerde birlikteydiler. Bu kadar güzel davranış hiçbir yerde görmedim. Erzurum hayatına ve yetkililere teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Engin Baytar’ın kırmızı kart görmesiyle ilgili olarak ise Fatih Terim, “Engin Baytar’ın davranışı hoş değil ama görmeden bir karar vermek kolay değil. Hareket olarak doğru değil sonuç olarak takımını 10 kişi bırakmıştır. Bahanesi sebebi olmaz. Ceza kolay insanları kazanmak zordur. Biz Engin’i kazanmak için çalışıyoruz. Bir yatalım sabah tekrar izleyelim karar veririz ama doğru bir davranış değil” ifadelerini kullandı.
Kadronun Şampiyonlar Ligi için yeterli olduğunu dile getiren Terim, “Bizim kadromuz Şampiyonlar Ligi için yeterli. 1-2 takviyemiz olabilir. Bize ekonomik idari olarak uygunsa birtakım projelerimiz var. Her geçen gün lehimize işleyecek. Eylül ayındaki Şampiyonlar Ligi‘nde çok daha hazır olacağız. Yapacağımız çok iş var daha hiçbir şey yapmadık. Gideceğimiz çok mesafe var. Eksiklerimiz var, eksiklerimizi gidereceğiz” ” diye kaydetti.
Fatih Terim, maçta 2 gol kaydeden Umut Bulut hakkında övgüyle bahsederek, “Umut yürekli bir çocuk bir oyuncu, Zaten alma sebeplerimizden bir tanesi bu. Umut böyle olduğu için Fransa’ya gitti. Umut böyle iyi bin oyuncu olduğu için Toulause’a gitti” dedi.
Maçta bir çok pozisyon bulduklarının altını çizen Terim, “10 kişi hem fizik olarak hem taktiksel olarak sistem olarak doğru şeyler yapıldı. Kendi sahamızda orta saha hücum defans birleşip uzatmayı düşünüyoruz. Gökhan’ı sokacakken vazgeçtim. Ataksız kalırız diye Necati’yi soktum. 10 kişi de 11 kişi de benim için iyi oynadı. Hepsine bravo” şeklinde sözlerini tamamladı.
Sarı-kırmızılı genç savunma oyuncusu Semih Kaya, kupanın sahibi oldukları için çok sevinçli olduklarını söyleyerek, “Fenerbahçeyi o kişi ile yenip kupayı kaydırmak çok gurur verici. Fatih hoca bize güvendi onun bu güvenini boşa çıkartmadık. Umarı devamında da başarılı oluruz. Umut Bulut'un çok büyük emeği oydu, ona çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak, kupanın sahibi oldukları için çok gururlandıklarını anlatarak, “
Alıştık artık kazanmaya, kupa almaya. Fatih hocamıza teşekkür ederim. Hiç bir teknik adamın yapamayacağını yapıp ikimize birden görev verdi. Çok mutluyuz, kupa ile bitirmiştik kupa ile başladığımız için çok mutluyuz. Devamı Şampiyonlar Ligi'nde gelir umarım” dedi.

İzmir Haber
Editör: TE Bilişim