Tartışma Cinayetle Sonuçlandı Tartışma Cinayetle Sonuçlandı
  Tavşanlı'da Ramazan ayının ortalarında yerine getirilen bir gelenek, vatandaşlar tarafından asırlardan bu yana devam ettiriliyor.
Halk arasında bitli helva diye anılan susamlı helvalardan oluşan ve özene bezene süslenen bir paket, damatlar tarafından kayınvalidelere armağan ediliyor. Tavşanlı'da aynı geleneği damat adayları, nişanlılarının annelerine susamlı helva götürerek de sürdürüyor.
Susamlı helva geleneği için Ramazan ayının 10'undan sonra hummalı bir hazırlık başlıyor şekerlemecilerde ve tabi ki damatların evlerinde.
Onlarca tepsi ya da sepetin içinden biri özenle seçilip, tatlıcıların yolu tutuluyor. Aldığı kadar susamlı helvanın yanı sıra çikolata ve kuruyemişle süsleniyor. Sonra Salı ya da Cuma günlerinden birinde ve tabi ki Ramazan ayının ortalarında bu anlamlı hediye, kayınvalidelere sunuluyor.
Susamlı helva geleneğinin halen sürdürüldüğünü kaydeden Tavşanlılı helvacılar, tepsi ve sepetlerin sadesinin yanı sıra geçen yıllarda olduğu gibi güllü, kakaolu ve susamlı gibi değişik tatlarla helvalarla hazırlandığını kaydetti.



İzmir haber

Editör: TE Bilişim