Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin G.’yi tüfekle vuran, ardından bıçakla başını kesip "Millet kelle görsün" diyerek köy meydanına atan "namusumu temizledim kimse çocuklarıma namussuz kadının çocukalır diyemeyecek namusunu temizleyen kadının çocukları diyecek" diyen N.Y.’nin 29 haftalık hamile olduğu, bu nedenle kürtaj yapılamayacağına karar verildi.


N.Y.’nin çocuğu istemediğini beyan etmesi üzerine avukatı ’Çocuk Düşürtme, Düşürme veya Kısırlaştırma’ ile ilgili Türk Ceza Kanunu’nun 99’uncu maddesinin işletilmesini talep etti. Maddeye göre, kadının mağduru olduğu bir suç sonucu gebe kalması halinde gebelik 20 haftaya kadar sonlandırılabiliyor.

Mahkeme bunun üzerine N.Y.’yi Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti. Muayene edilen N.Y.’nin 29 haftalık hamile olduğu belirlendi. Hastaneden Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen raporda gebeliğin 29’uncu haftaya girdiği, bu nedenle hamileliğin sonlandırılamayacağı belirtildi.

Çiftçilerin su sıkıntısı Çiftçilerin su sıkıntısı

Editör: TE Bilişim